Ennek titka nem más, mint a látványos patinájú corten acélból, vagy éppen az egyedi színű, porfestett alumíniumból készült kerítés!

Rozsdamentes kerítés és házszám
Fotó: Innosteel Design - Egyedi kerítés és házszámok tervezés, gyártása

Kerítés állami támogatással
A nemrégiben bejelentett állami lakásfelújítási támogatás felpezsdítette a hazai ingatlanok világát, hiszen ennek a lehetőségnek a segítségével akár hatmillió forintos fejlesztés is elérhető. A támogatás nemcsak a lakóépületre vonatkozik, de új kerítés is finanszírozható belőle! Mivel az elmúlt évszázadok során főként kőből és fából készítették a kerítéseket – majd később már betonból is – manapság is ezek az anyagok számítanak standardnak. Néhány éve azonban megjelentek a porfestett alumíniumból, rozsdamentes acélból, illetve a patinás corten acélból készült kerítéselemek is, amelyek egészen különleges hatást keltenek, miközben funkciójukat tökéletesen betöltik. Ráadásul egyediségük okán tökéletesen belesimulnak a környezetükbe. Hasonlóan „működnek”, mint a corten acél kerti installációk és kiegészítők, melyek az első pillanattól fogva szerves részei az élettől harsogó kertnek.

 
Keretet a kertnek!
Bár sokan csupán a funkcionalitást tartják szem előtt, mikor a zöldterület „bútorzatát” tervezik, egyre inkább teret hódít az a trend, hogy ezek a tárgyak korábban nem megszokott, a természetbe mégis elképesztő módon illeszkedő anyagokból, egyedi tervek alapján készüljenek el. A kertnek gyönyörű keretet ad, ha emelt ágyásokkal csempészünk be egy kis változatosságot. Máshol a szintkülönbségek áthidalására ad kifinomult megoldást. Anyaghasználatát illetően lehet például a corten acél, illetve a porfestett rozsdamentes acél is, mely nemcsak különleges megjelenésével, de tartósságával is kiemelkedik a lehetőségek közül. Ezen anyagok felhasználása a tulajdonos kifinomult stílusérzékéről, illetve előrelátásáról is sokat elárul, hiszen a belőlük készült tárgyak izgalmasak, inspirálóak, miközben ellenállnak az időjárásnak és az idő múlásának is, tartósságuknál fogva pedig generációkon átívelő örökséggé válhatnak. 

Kerti ágyás corten acélból
Fotó: Innosteel Design - Emelt ágyás

Modern családi ház corten acél dekorációval: Patrick Bradley Architects
Fotó: Patrick Bradley Architects    

Corten acél növénytartók
Fotó: Pinterest

Fehér fém kerti ágyásFotó: Innosteel Design - Emelt ágyás és ágyásszegélyek

Corten acélt vagy alumíniumot a növények közé?
Pontosan! Ugyan első hallásra talán furcsa és talán elképzelhetetlen is lehet ez a kombináció, ha jobban belegondolunk, mégsem az. Hiszen a fém maga is a természetből származó anyag! A corten acél ráadásul folyamatosan változik az évek során egy speciális patinaréteg miatt, így tökéletesen illeszkedik a folyton átalakuló, színesedő növényekhez, legyen szó emelt ágyásról, kerti installációról, funkcióval bíró tűztálakról, különböző méretű gömb dekorációkról, melyek önmagukban is teljes mértékben megállják a helyüket, de akár növényekkel is beültethetők, a még pazarabb látvány érdekében. 

Szürke acél növénytartókFotó: Innosteel Design - Egyedi méretű és színű növénytartók

Acél térelválasztó növénytartóFotó: Innosteel Design - Emelt ágyás

Gömb acélszálból - InnosSteel designFotó: Innosteel Design - Fém dekorációk Helyszín: Hungaroplant Kft.

Corten acél rozsda színű ágyásszegély
Fotó: Pinterest

Sárga porfestett acél növénytartóFotó: Innosteel Design - Egyedi méretű és színű növénytartók a vizuális elhatárolásért

Egyedi gyártású acél tűztálFotó: Innosteel Design - Formatervezett tűztálak

Változtassuk különleges élettérré a kertet!
Egyre nagyobb teret hódít a kert négy évszakon átívelő használata. A családdal, barátokkal eltöltött idő egyik központi eleme a kültéri konyha. A kertben és a teraszon elhelyezett kültéri konyhákkal a szabadban töltött idő kiegészül a közös étkezések örömével és felejthetetlen emlékek helyszínévé válik. Az Innosteel Design kínálatában megjelenő kültéri konyhák rozsdamentes acélból készülnek egyedi méretben, választható színű porfestett felülettel és pulttal. A konyhaszigeteket kifinomult anyaghasználat, hosszú élettartam és könnyű tisztíthatóság jellemzi, melynek kínálata folyamatosan bővül a portfólióban a tavasz közeledtével.  

Innosteel Design - Kültéri konyha gyártása egyedi igényekre szabva

Innosteel logo

InnoSteel Design – Acélból készült különleges
felületű termékek tervezése és gyártása

BUDAPEST - TELEFON: 06 30/681-3773

www.innosteeldesign.com