Holland Pázsit műfű családi ház kertjében

A műfűről első körben a sport, elsőként a labdarúgás jut az eszembe. Olvastam egy cikket, hogy a műfüvet teniszpályákon kezdték először használni, de én mégis a focival kötöm össze. Valószínűleg azért, mert a fiam edzésén találkoztam először ezzel a burkolatmegoldással. Korábban már sokat hallottam róla, néztem is olyan mérkőzést a TV-ben, amit ilyen gyepen játszottak. Azonban élőben addig még nem láttam. A minősége akkoriban még nem volt túl jó, a fiúk hamar letaposták, inkább hasonlított egy szőnyeghez, aminek fakó zöld színe van, mint egy füves focipályához. Nagy előnye volt,  hogy nem volt többé sáros a gyerekek cipője és eső után is nagyon gyorsan felszáradt. Idővel nyomon követhettem, hogy a szálak között megváltozott a töltet és a megjelenése ma már annyira élethűvé vált, hogy laikusként első ránézésre nehéz megkülönböztetni az igazitól. Elképzelhető, hogy pár év múlva már a tapintásban sem fogunk különbséget találni és még a frissen vágott fű illatát is utánozni fogják.

Holland Pázsit műfű focipálya borítása

A sportpályákat elhagyva a műfű elindult világhóditó útjára erre a területre is betört az innováció és felhasználása is igen sokrétű lett. Mivel tartós megoldást jelent, így komplett kertek kialakítására, teraszra és erkélyekre is tökéletes választás lehet. A városban élőknél kiváltja a szőnyeget és egy kis természetességet kölcsönöz a kertet nélkülözők életébe. Időt és energiát spórolnak meg vele az emberek. Telepítését ma már bárki könnyen meg tudja oldani, csupán egy tiszta, egyenes felületre lesz szükség. Az anyaga víz- és levegő áteresztő, nem kell locsolni, szellőztetni, trágyázni, ezáltal komoly összeget takaríthatunk meg. Nem igényel vágást, így nem kell fűnyíróra, áramra vagy éppen benzinre költeni és több szabadidőnk marad, amit pihenésre tudunk fordítani.

Holland Pázsit műfű modern kertben

Napjainkban egyre fontosabbá vált környezetvédelem, de a műfű ezen a területen itt is megállja a helyét. A mesterséges fű megtartja a színét egész évben, nem kell aggódnunk, hogy kifakul vagy megbetegszik és a talajt sem kell olyan vegyszerekkel kellene károsítanunk, amik gyermekeink vagy kisállataink egészségére is követve vagy közvetlenül hathatnak. A kártevők nem fognak otthont keresni benne, szerencsére messzire elkerülik a vakondok is. A terméknek nincs mérgező hatása, nem vált ki allergiát, így bárki nyugodtan telepítheti az otthonába. Egész évben használható, szerencsére ősszel sem kell felszedni és tavasszal lerakni. Kényelmes megoldás és képzeljük el, hogy egy téli reggel meseszép látványt nyújt a hóval borított zöld fű. Az UV szűrőknek hála a színét évekig megtartja, ezért vásárlás előtt célszerű tanulmányozni, hogy milyen árnyalatot szeretnénk.  

Összefüggő nagy felületű Holland Pázsit műfű

A felületet nagy igénybevétel éri, ha kutyus mellett vagy az óvodák, iskolák, játszóterek borításánál alkalmazzuk. Sajnos ezek azon területek, ahol szépen gondozott gyepre lenne szükség, de ennek kivitelezése nem igazán megoldható. Az óvodáknak nincs kapacitása kertészre, a játszótereknél pedig örülhetünk, ha a takarítást rendesen elvégzik. A vásárlásnál lehetőség van akár a színekkel is játszani és lányos sarkot kialakítani a babaháznál, fiús színű gyepet labdázni, a focipályán fehér csíkokat húzni, a homokozó környéke legyen sárga és középen pedig egy ugróiskola mindenki örömére.

Holland Pázsit műfű több színben nemcsak zöldben

Iskolaudvar Lauder Holland Pázsit műfű

Lakóházak vagy irodaházak lapostetejére is zöld oázist lehet varázsolni. Mivel a műfű tartós és strapabíró, nem kopik ki az apró lábak taposása által, így hosszútávú megoldást jelent, ez a költséghatékony választás. Olyan technikával készül, ami mellőzi a nehézfémek használatát és tűzálló bevonattal van ellátva, így biztonsági szempontokból is megállja a helyét. Ismerje meg a Holland Pázsit kiváló minőségű műfű burkolatait az alábbi linkekre kattintva! 

További információk, minták, és referencia képek a forgalmazó honlapján:

 Holland Pázsit műfű minőségi gyepszőnyeg

HOLLAND PÁZSIT KFT.

Mobil: +36 (30) 502 9348

www.hollandpazsit.hu

www.kutyabaratfu.hu

Holland Pázsit a Facebookon