A műfű számos előnyös tulajdonságának köszönhetően kezd egyre nagyobb területet hódítani, de szerencsére csak a betontól és nem a valódi fűtől.

Egy igazi füves terület folyamatos gondozást, öntözést, nyírást, gereblyézést, szellőztetést, ápolást igényel, és még így sem biztos, hogy mindig kifogástalan, és hibátlan lesz. A gyomok megjelenése, a kiégés, a foltosodás, egyéb fertőzés bármikor felütheti a fejét. A Holland Pázsit Kft. által forgalmazott jó minőségű műfüvek olyan helyen pótolhatják a fű illúzióját, ahol egyébként is nehezebb, vagy munkaigényesebb lenne a fenntartás. Udvarok, teraszok, focipályák, játszóterek.

Műtű, holland pázsit kertbe

A holland pázsit előnyei:

Kellemes puha tapintás, a természetes gyep érzetét adja, környezetbarát, nem okoz allergiát, könnyen takarítható, 6 év garancia, 10-15 év élettartam, többféle ágyazatra és gyorsan telepíthető, árnyékos területeken is szép zöld felület, télen-nyáron, nem kell öntözni, nem kell nyírni, gyomtalanítani, 100% UV stabil, tehát színtartó, nem sárgul meg, vagy fakul ki, és télen nem szükséges felszedni.

Műtű, holland pázsit kertbe

Használat

A műfű ragasztó száradását, illetve töltött műfű típusok esetében a töltőanyag elegyengetését követően a burkolat használatba vehető. A műfű szőnyeget az Európában szokásos időjárási viszonyokra fejlesztették ki, ezért a téli időjárástól, hótól nem kell védeni.

Eső után a hordozó szövet felületén képzett lyukakon keresztül – előírásszerűen telepített, vízelvezető ágyazati réteget feltételezve – a csapadékvíz gyorsan elszivárog és a felület használatba vehető. A fűszálak teljes kiszáradásáig a felület bizonyos típusoknál csúszós lehet, amire a balesetek elkerülése érdekében figyelemmel kell lenni. A fűszőnyeg élettartama megfelelő telepítés és rendeltetésszerű használat esetén az igénybevételtől függően 10-15 év.

Műtű, holland pázsit játszótérre, sportpályára

Műtű, holland pázsit nem kell öntözni

Karbantartás

A műfű burkolat általában kevés karbantartást igényel. A sportpálya burkolatok esetében ügyelni kell a felület kellő magasságú töltöttségére, ezért biztosítani kell a szükség szerinti töltőanyag utánpótlást.

A felület tisztítása, lehulló lomb és egyéb darabos szennyeződés eltávolítása erős szálú műanyagseprővel történik. Töltőanyag nélküli felületek esetében lombseprű használata nem ajánlott. Nem töltött műfű típusok esetében évente egyszer erős vízsugárral történő tisztítás ajánlott.

Műtű, holland pázsit árnyékos helyekre

Telepítés:

A műfű hosszú élettartamra szánt beépítése ágyazati hordozóréteg kiépítését, vagy meglévő ágyazó burkolat használatát igényli. Általánosan ajánlható a többrétegű tömörített murvaburkolat, mely a hosszú távú süllyedésmentes használatot és a megfelelő vízelvezetést biztosítja. Kis terhelésű, gépjármű által nem járt burkolat kiépítéséhez elegendő kétrétegű zúzottkő-finom murva ágyazati megoldás.  A műfű szőnyeg telepíthető meglévő beton-, aszfalt-, kőburkolatra, ha a felület sík, sima és a vízelvezetés biztosított pl. teraszok, járdák.

Műtű, holland pázsit minta

A műfű szőnyeg méretre szabható, a felületek megfelelő illesztés után ragasztással toldhatók, alakos felületek kiépítéséhez hossz- és keresztirányban is vághatók. A műfű szőnyeget minden esetben a hátoldalon vágja elkerülendő a műfű szálak átvágását. Illesztésnél ügyeljen a szálirányra, ne forgassa el a szabott darabot más irányba, mert ebben az esetben a toldásnál árnyalati színeltérés adódhat. A szabási terv kialakításánál figyeljen erre a tényre, hogy a leeső hulladék beszámításával megfelelő mennyiséget rendeljen. A műfű telepítési időszaka tavasztól őszig száraz időben történjen. 10 C° alatt és 30 C° felett a műfű fektetése, ragasztása nem ajánlott. Sportpálya építéséhez, műfű burkolat speciális kialakításához, rézsű beépítéséhez kérje a magyarországi képviselet segítségét.

További információk, minták, és referencia képek a forgalmazó honlapján:

 Holland Pázsit műfű minőségi gyep

HOLLAND PÁZSIT KFT.

Székhely: 1138 Budapest, Bodor utca 1. B épület. fsz 1. Térképen

Mobil: +36 (30) 502 9348

www.hollandpazsit.hu

 

Műtű, holland pázsit