Műfű választásakor a vásárlók nemcsak az esztétikai érték mellett teszik le a voksukat, ilyenkor szempont az is, hogy a későbbiekben egy teljesen gondozásmentes zöld felületet kapnak. Hiszen a műfű csoda szép zöld locsolás nélkül is, nem fogja mindenféle gyom tarkítani és persze fűnyírót sem kell otthon tartani. 

Műfű a kertben

Gondozni tehát nem kell, ám a beltéri szőnyegekhez hasonlóan egy tisztítás jót tesz a műfűnek is. Az otthoni felhasználóknak jóval egyszerűbb a dolga, hiszen a műfű tisztán tartásához elegendő egy gereblye, egy cirokseprű, lomfúvó és egy kerti slag. Azonban az őszi időszakban meg kell küzdeni a kertben lévő fákról lehulló, vagy éppen a szomszéd kertjéből, illetve az utcai fákról az udvarunkra hulló falevelek áradatával. Ez egy olyan, évről-évre visszatérő jelenség, amit már a műfüves területek megtervezésekor figyelembe kell venni. 

Őszi levelek műfüves kertben

Ha a falevelek begyűjtéséhez egy kevésbé hűvös napot választunk, akkor a kerti munka és a mozgás az egészségünknek is jót fog tenni. A falevelek összegereblyézése könnyű feladat, ugyanis a levelek nem kerülnek be a fűszálak közé. Ha száraz az avar, akkor a lobfúvóval könnyen egy sarokba tudjuk terelni a leveleket, ahol már csak a zöldhulladékos zacskóba kell tennünk őket. Ha valaki külön levélkomposztálót használ, akkor a nehezebben lebomló diófaleveleken kívül más fák leveleit itt is tárolhatjuk a lebomlásukig. 

Fás kertben is műfűvel

Száraz időben érdemes a kültéri fedett területeket egy erős porszívóval átporszívózni, hiszen a por, a pollenek és a bogarak egy gereblyézéssel nem távolíthatóak el. Ha a falevelek esetleg foltot hagytak a füvön, akkor felmosóval, nedves tisztítással ezek is eltüntethetők. A Holland Pázsit ügyfeleinek nemcsak kiváló minőségű műfüveket kínál, de most már a Sweepy grass hoover műfű-karbantartógép segítségével a műfű ápolása is sokkal egyszerűbb és gyorsabb lesz. A gép vezetékes vagy vezeték nélküli változatban vásárolható meg, vagy igény szerint bérelhető. 

 Holland Pázsit műfű minőségi gyepszőnyeg

HOLLAND PÁZSIT KFT.

Mobil: +36 (30) 502 9348

www.hollandpazsit.hu

www.kutyabaratfu.hu

Holland Pázsit a Facebookon