Nincs is annál jobb érzés, mint amikor egy fárasztó nap után a családi házunkba hazaérve kedvenc kutyusunk fogad minket olyan önzetlen lelkesedéssel, hogy mi magunk is megtelünk életkedvvel. A kutya igényli a sok mozgást, a kertben, udvaron való időtöltést. Miközben igényünk lenne egy rendezett és ízléses, pázsitos kert kialakítására, az egyenletből nem vonható ki az egész nap izgő-mozgó „tereprendező” sem. Ha szép, egybefüggő zöld gyepfelületet szeretnénk látni, imádott kedvencünk nem fogja megkönnyíteni a dolgunkat. 

Műfű kutyatartóknak

Azért meg lehet próbálni a gyepesítést

De mit tehetünk akkor, ha nem szeretnénk lemondani a szép, zöld gyep látványáról, ugyanakkor háziállatunkat sem szeretnénk megkötni vagy bezárni? Megpróbálkozhatunk olyan fűmag beszerzésével, ami extrém strapabíró. Fel kell készülnünk, hogy a gyep többfajta támadásnak lesz kitéve, éppen ezért rendkívül fontos a fűmag minősége és szakszerű telepítése.

Ebben az esetben érdemes olyan fűmagot választani, ami: sűrű csomókban nő, gyorsan regenerálódik és rendkívül igénytelen. Amennyiben a kutya pusztítása intenzívebben történik, mint ahogy a fűszálak regenerálódni tudnának, abban az esetben vessük felül a kikoptatott területet és próbáljuk megóvni a külső hatásoktól mindaddig, amíg a friss fűszálak meg nem erősödnek.

Ez pedig még csak a kezdet. A fűszálak folyamatos terhelésnek lesznek kitéve, hiszen a kutya ugrál rajtuk, rájuk fekszik és meg is dézsmálja őket. Egyes kutyafajták imádnak ásni, aminek természetesen a gyep látja kárát. Végül pedig számítanunk kell rá, hogy minden állat ürít, ez pedig sárga foltokhoz, kikopáshoz vezethet. Amennyiben választanunk kell, hogy gyepünk lesz vagy kutyánk, a legtöbben természetesen az utóbbit választják. Főleg akkor, ha a kutyus előbb vált a család tagjává, mint ahogy a füvesítés gondolata felmerült.

Megoldás a műfű!

Jó hír, hogy nem kell teljesen lemondanunk a zöld gyep látványáról, mert létezik egy remek alternatíva, ami ma már teljesen ugyanazt a hatást éri el, de kiküszöböli mindazt a sok negatívumot, ami a valódi gyeppel együtt jár. Ez pedig a műfű! A mai modern műfüvek olyan szerkezetűek, hogy a háziállatok ne tudják kirágni, felgyűrni vagy elszakítani. Mivel teljesen vízáteresztők a kutya vizelete is teljes egészében átfolyik rajta, ami leszivárog a talajba.

A legjobb hír pedig, hogy a háziállatok ugyanúgy szeretik, mint a valódi gyepet! Ugrándoznak rajta, hemperegnek benne, kényelmesnek érzik magukat. Ehhez azonban fontos, hogy olyan műfű terméket válasszunk, ami kifejezetten erre a célra lett kifejlesztve.

Masszív műfű kutyásoknak

A Holland Pázsit® eredeti holland minőségével garantálja, hogy mind a kutyus, mind a gazdi boldog lesz a végeredmény láttán, és együtt, bosszankodás nélkül, sok-sok évig fogják élvezni a szép, puha zöld gyep látványát és érzését. Ha mégis szükségünk lenne egy valódi gyepes szakaszra a kertünkben, - akár egy alacsony kerítéssel elszeparálva, - akkor létrehozhatunk kutyafuttatót is, - de  barátkozzunk meg a gondolattal, hogy ezen a területen biztosan nem lesz tökéletes, zöld gyepfelületünk.

Holland Pázsit műfű a kertbe

Látogasson el a Holland Pázsit weboldalára, ahol kifejezetten kutyatartók találnak maguknak magas minőségű műfű termékeket. 

 Holland Pázsit műfű minőségi gyepszőnyeg

HOLLAND PÁZSIT KFT.

Mobil: +36 (30) 502 9348

www.hollandpazsit.hu

www.kutyabaratfu.hu

Holland Pázsit a Facebookon