Az előkert megjelenése azért is különösen fontos, mert ezt látják meg először az utcáról a kertbe benézők. Sokunknak nem mindegy, hogy milyen benyomás alakul ki a járdán sétálónak a kert és a ház tulajdonosáról. Nem mindegy, hogy mit gondol arról az utcán sétáló, hogy a kert tulajdonosa gondozza-e a kertjét, szereti-e a növényeket, rendezett környezetet tart-e maga körül.

Előkert térkő burkolattal

Az előkertek kinézete az utcán lehet egységes, vagy lehet mindegyik előkert más, eltérő. Mindkettőnek megvannak az előnyei és a hátrányai is.

Az egész utcán egységesen kinéző előkertek a rendezettséget, a gondozottságot sugallják. Természetesen csak akkor, ha ténylegesen gondozzák is az egységesen kinéző előkerteket. Ez leginkább akkor fordul elő, ha a helyi önkormányzat rendeletben szabályozza az utcafrontra néző előkertek megjelenését. Ilyen esetben az egységes megjelenésű, rendezett előkertek a rendszeretetről árulkodnak. A rendben tartott előkertek a házak és a ház mögötti porták rendben létét is sugallják, és ennek bizony erőteljesen pozitív üzenete lehet.

Szürke térkő burkolat kertben

Ezeknél az egységesen kinéző előkerteknél az aszfaltozott út mellett a járdalapokból lerakott járda biztosítja a gyalogos közlekedést az utcán. Az utcai járdáról szintén térkővel lerakott járda vezet az előkerteken át a házak bejáratáig.

Hátsó kert térkő használatával

A házakhoz vezető járdák között lehet rendszeresen vágott füvesített pázsit vagy takarosan gondozott virágágyás is. Ezek a virágágyások lehetnek akár eltérő magasságú megemelt ágyások is. Az egységes megjelenést persze megtöri az, ha az egyik ház előtt jól kiemelt magaságyásban pompáznak a virágok, a másik ház előtt pedig a térkövezett járdával egy szintben nyílnak a harmadik ház előtt pedig csak füves pázsit van. Ez a változatos megjelenés viszont nemcsak az összhang megtöréséről, hanem a házak előbb külön-külön gondozott előkertekről is szól.

Vörös mulcs kertben

Az előkert esetében is érdemes tárkő burkolatban gondolkodni, ha már az utcafronti járda is térköves. Mivel a térkövek megjelenési formái igen változatosak, így méretazonos, de eltérő színű változattal folytathatjuk a kerítésen belüli zónák kialakítását. Inspirálódjon és tervezzen térköveink felhasználásával, hogy a legszebb névjegy az Öné legyen. Nincs annál jobb érzés, amiker a ház előtt megállnak a járókelők és gyönyörködnek a szép előkertben. Erre minden kerttulajdonos nagyon büszke. 

Mulcs előkertben

A cikket támogatta:

DALOS Építőanyag kereskedés


Dalos Tüzép Piliscsaba

www.terkoakciok.hu

Cím: 2081 Piliscsaba, Hosszúrét út 11. 
Telefon: +36 (26) 375-171