Ezekre lesz szükségünk: egy nagy vödör homok, strandkosárra, szalmakalapokra, kobaltkék és fehér mintázatú edényekre, párnákra és takarókra. Tegyünk még a listához kavicsokat, kagylókat, hal formájú dekorációs elemeket, finom hűtött italokat, szörpöt, teát és egy kis harapnivalót, gyümölcsöket.

Tengerparti dekoráció

1. Mely színekkel és mintákkal teremthetünk tengerparti nyári piknik hangulatot a kertben vagy a teraszon? 

Kötelező színek a tökéletes tengeri témájú összeállításhoz: Használjuk a kobalt és a kék árnyalatait, a fehér és bézs minden változatát. Ez utóbbi a tengerparti homok megjelenítéséért felel.

Minták: a tengeri dekorációban a kék és fehér csíkok dominálnak, de a pöttyök használata és egyéb motívumok is szóba jöhetnek, mint például a csónakforma és hajók, vitorlások, kagylók, halak, tengeri csillagok. Anyagok tekintetében mindenképpen használjunk nyers fát, fonott juta, len, pamut anyagokat és kék vagy szürke madzagot, vékony kötelet.

Kék és fehér párna és tányér

A piknik dekorációhoz szükségesek: fehér-kék étkészletek, kagylók, kavicsok, vékonyabb uszadékágak, szalmakalapok, mindenféle tengeri élőlény megkövesedett váza. A különböző színű és méretű kagylók, kavicsok, papírzászlók, vadvirágok remek díszei lesznek egy kék-fehér étkészlettel kiegészülő nyári asztalnak.

2. Íme néhány ötlet, hogyan készíts magadnak egyszerű piknikdekorációt 

Rögzíts búzavirágot és kamillát egy fűzfagallyakból álló koszorúhoz, és helyezd őket a tányérra, vagy a tányérok közé. Fonj szív alakú koszorút búzavirágból és rozmaringból! Ez tökéletes dekoráció lehet az esti étkezéseken túl romantikus randevúkra vagy szülinapi bulikra, gyerekzsúrokra. Párosítsd mindezt pasztell terítővel és étkészlettel. Díszíthetünk egy szalmakalapot kagylóval illetve limonádés üveget pálcikákkal, kavicskoszorúval. A kagylókat kis tálkákba, a kavicsokat pedig üvegedényekbe helyezzük, ezekkel az asztalterítőt is nagyon szépen díszíthetjük. 

Vízparti hangulat kavicsdekoráció

Vágjunk ki háromszög alakú színes és mintás zászlókat papírból, és rögzítsük szívószálra vagy fogpiszkálóra. Ha ilyet szúrunk a falatkákba, garantálható lesz a biztos siker! Díszítheted velük az italokat és a nyári desszerteket is. Készíts színes csónakokat papírból, és helyezd őket a tányérok mellé! Kösd össze az evőeszközöket juta zsinórral! Kombinálj különböző mintázatú, de azonos alapszínű kék és fehér edényeket!

Tengerparti hangulatú kerti kiegészítők


3. Hogyan tálaljuk fel az ételeket és az italokat egy piknikhez?

Hogy meg legyen a homokos tengerpart illúzió, öntsünk nagyon finom szemcsés száraz homokot a fűre, és rendezgessük el. Ezután terítsük ki mellé a piknik takarót. Helyezzünk rá fehér és kék edényeket, és szórjunk szét a kagylókat a terítékek köré.

Edények, tálca piknikhez

Helyezzen egy szalvétát egy hal alakú deszkára piknikfalatokkal. Díszítsen egy fémkosarat fa hallal és a limonádé üvegeket rozmaringgal. Ilyen kiegészítőkkel garantáltan még szebb és emlékezetesebb lesz a közös étkezés!