Az elkészült finomságok és a falatozásra összehívott barátok társasága igazán kellemes időtöltést jelenthet, szóval nincs más hátra, mint felkészülni, hogy tökéletes lehessen a soron következő grillparti!

Szerencsére nem is kell olyan sokat készülni, hiszen a különféle áruházak kínálatában mindent megtalálunk ahhoz, hogy szinte csak a rácsra kelljen teríteni a sütnivalókat. Az üzletek polcain széles húsválasztékot, valamint egyre több vegetáriánus vagy akár vegán rácsravalót is találunk, amik azoknak, akik nem akarnak túl sokat készülődni, nagyban megkönnyíti a dolgát. Akadnak persze olyanok is, akik szeretnek kísérletezni a különféle fűszerek, pácok és húsok, zöldségek kombinációival, és nem rajonganak az előre elkészített verziókért, de ettől még jó tudni, hogy a lehetőség adott.

Tchibo kerti bútor

Kényelem és átláthatóság grillezés közben

A grillezés egyik kulcsa, hogy minden kéznél legyen, amire szükségünk lehet, hogy sose kelljen amiatt aggódnunk, hogy épp addig égnek oda az ételek, amíg beszaladunk a házba valamiért, emellett az sem árt, ha kényelmesen tölthetjük a grill melletti várakozás idejét. A Tchibo webáruház kínálatában szerencsére sokféle kerti bútor található, ami ehhez szükséges, legyen az egy kerti zsúrkocsi vagy épp egy kényelmes kültéri ülőalkalmatosság. Emellett a vendégek kényelméről is gondoskodnunk kell, mind várakozás, mind étkezés közben, így érdemes átgondolni, hogy milyen kerti bútorokra van szükségünk ahhoz, hogy minden helyzetben kellő mennyiség álljon rendelkezésre. Ha a vásárlás mellett döntünk, akkor mindenképp célszerű olyan időjárásálló darabokat választani, amelyek hosszú éveken keresztül rendelkezésre állnak majd.

Tchibo grill kiegészítők

Csodálatos kísérők

A grillrácson készülő ételek mellett egy sor különféle krémmel és mártogatóssal dobhatjuk fel az étkezést, legyen szó előételként tálalt tapasokról vagy épp a húsokhoz készített ízletes krémekről. Az avokádókrémre sokan csak a nachos jellegű chipsek kiegészítőjeként tekintenek, érdemes azonban máshogy is kipróbálni, hiszen például a grillezett csirkemellhez is nagyon jól illik. Emellett rengeteg variációja lehetséges, így az elkészítési mód is bőséges terepet nyújt a kísérletezésre. Készülhet például korianderrel, de a só és a bors mellett kerülhet bele tejföl, apróra vágott hagyma (lila vagy vörös, ízlés szerint), és szintén apróra kockázott paradicsom is, amiből dönthetünk a friss és az aszalt verzió mellett is.

Emellett a készülő avokádókrém állaga is többféle lehet, hiszen botmixerrel dolgozva krémesebb, homogén eredményt kapunk, míg a villával szétnyomkodott és kikevert megoldásban maradhatnak kisebb-nagyobb darabkák. A hagymakrém (amiben olajon előkészített vöröshagymát keverünk el tejföllel), szintén remekül illik az összes grillen süthető húshoz, kolbászhoz és zöldséghez is – és az előkészítés szó sem véletlen, hiszen vannak, akik kifejezetten a pirításra esküsznek, míg mások igyekeznek megelőzni, hogy a hagyma bármennyire is elszíneződjön, és inkább arra törekszenek, hogy szinte kenőcsös állagot vegyen fel, mielőtt a tejfölben landol. A tejfölben, amit szintén többféle módon lehet fűszerezni – só vagy fokhagymasó mellett kerülhet bele pirospaprika is, de természetesen itt is bőven van lehetőség a különféle variációk tesztelésére.

Tchibo kényelmes kültéri bútor

Esték más megvilágításban

A kényelem és a finomságok mellett a kellemes hangulatfények és dekorációk tehetik igazán különlegessé a jó társaságban töltött estéket. Legyen szó hatalmas kertről, kis teraszról vagy akár csak egy tágra nyitott ablakú nappaliról a belvárosban, egészen biztos, hogy néhány LED-es égősor vagy nagyobb lámpa sokat dobhat a hangulaton. A kerttel, terasszal rendelkezők számára ráadásul olyan időjárásálló megoldások is elérhetők, amelyek nyugodtan kint hagyhatók, így nem kell feltétlenül fedett helyre tenni őket, ha rosszra fordul az idő.

Emellett különböző napelemes megoldások is elérhetők, amelyek odakint és odabent is jól jöhetnek, de a különféle időzítőfunkcióval ellátott (8 óra után automatikusan kikapcsolódó, majd 16 óra elteltével újra bekapcsolódó) és a szürkületérzékelő megoldások egyaránt hozzájárulnak ahhoz, hogy energiatakarékos módon élvezhessük a kellemes esti hangulatot.