A KG Wood Design legújabb egyedi bútora a Fekete Leo epoxi étkezőasztal. De mi inspirálta a névadást, ennél a munkás kezek által formált asztalnál? A Leo nem az oroszlánra, hanem a leopárd fekete bundájára utal. Ebben az esetben a fekete nem csak a gyanta színe hanem az asztallap faanyaga is, azaz fekete dió. 

Különleges fém lábbal készült egyedi étkezőasztal

Fodor Gábor asztalos

Az asztallap a szokásos módon készült, gyalulva, csiszolva, majd epoxi gyantával kiöntve. Van ahol csak a színtelen gyanta tölti ki a kieső göcsöt és nagyrészt a fekete epoxi felett újra a színtelen gyanta enged betekintést az asztal mélységeibe. Így születik meg egy újszerű vizuális élmény.

Sötét színű epoxi gyanta

Az asztallap készítésekor a megrendelő házaspár is jelen volt és igényük szerint válogattam, szabtam méretre a pallókat csiszoltam, repesztettem, a faanyagot, valamint közösen alakítottuk ki a munkalap mintáját.

Fém láb és fa asztal elem

A lábszerkezet szögbe vágott ragasztott gerendája és a hozzá kapcsolt kazánlemez acél elemei esetében nagy szerepet kapott a tűpontos mérés és kalkuláció. A gerenda láb dőlésének, statikájának kiszámítása, és tesztelése szokatlan feladat volt. Mintegy 150 kg-os össztömegről van, szó, amit közel 30 db metrikus csavar tart össze. Az eredményes tesztelést a gyártás követte, ami ezekben az anyagvastagságokban, ugyancsak nehéz feladat volt.

Modern egyedi étkezőasztal Dabas

Ilyen küzdelmekben született meg a vasszerkezet, amibe a csavarok furatai kerültek, majd az acél színterezése követett. Az asztallap készítése folyamatosan zajlott, végül a lábbal való illesztés után készült el 100%-ban. A fotózás és a videózás elmaradhatatlan része a folyamatnak. Ez nagyon fontos, hogy ügyfeleink is a legszebb részleteket is megtekinthessék és inspirálja őket arra, hogy az otthonuknak is szüksége lehet egy ilyen kézműves különlegességre. 

Fekete dió étkezőasztal

Egyedi megrendelés esetén természetesen lehet választani egyedi mintát, - az epoxi gyanta minimalizálását, vagy teljes kihagyását, - akár táblásított anyagú asztallap változatban is. A kevesebb epoxi gyanta alacsonyabb költséget jelent. 

Ha a korábban elkészült szabálytalan formájú, led fényekkel megvilágított étkezőasztalainkat is szeretnéd megtekinteni, akkor erre a linkre érdemes kattintani. 

KG Wood étkezőasztal

K&G Wood Design 

Telefon: +36 30 658 78 13
E-mail: info@kgdesign.hu

www.kgdesign.hu

K&G Design logo