Kör tükör fűzfából

A Fodor Gábor és Temesi Katica által alapított KG Wood Design műhelyében új elgondolás szerint keltek életre a kör alakú tükrök. A különféle változatok legmutatósabb és legnépszerűbb darabja a fűzfa törzsből készült tükörkeret. 

Kör tükör fűzfából

Ennek a tükörnek az egyedisége az, hogy a természet alkotta kieső farészek vonalvezetését a legtöbb esetben sikerült meghagyni. Az áttetsző epoxi gyanta segítségével pedig egyedi színeit, tagoltságát egyszeri és megismételhetetlen formáját lehetett megőrizni. Adott volt egy odvas korhadt fűzfa korong, melynek a széleit szabályos kör formára marták. A  belső odvas kieső farészeket további félkörnyi felülettel bővítették ki egy tükör kapott szerepet. Divatos anyag manapság az epoxi gyanta, mert minden olyan egyedi és természetes faanyagot konzervál, melyek az epoxi használata nélkül idővel végleg elkorhadna. 

Epoxi gyantás tükör

A tükör tetején az akasztó részénél egy patkós forma látható, ahol a fa körbe zárta a sérülésének helyét, ami egyben az odvasság és a tükör központi díszítőelemévé vált. A kör tükör extra funkciója a led világítás, így minden irányból teljes fényben láthatja magát az, aki belenéz.

Fa alapanyag

KG Wood design tükör

Kör tükör tömörfából

Az expoxi díszítésű modern-rusztikus megjelenésű kör tükör mellett megtalálhatjuk a míves tömörfa alapdarabokat, és persze igény esetén a négyszögletű változatokat is. A formát és méretet mi, pontosabban a megrendelői igény szerint a alkotó kezek határozzák meg. Így készült el egy rönkház előterébe ez a falra akasztható álló tükör is. A tükör legszebb részei azok a csomók és smaragd zöld gyantával kiöntött „fahibák” melyeket az epoxi használata nélkül nem tudnánk megőrizni.

Tömörfa tükör keret

Azt mindig érdemes szem előtt tartani, hogy egy asztalos műhely a szabad ötleteknek mindig lehetőséget kínál, így személyre is szabható minden egyes lakáskiegészítő vagy bútordarab, ami fából készül.Kör tükör led világítással

Négyzetes tükör epoxi díszítéssel

Előszobai tükör

A tömör fa keret szintén lehetőséget nyújt a LED szalag beépítésre is, így legtöbb esetben a hölgyek reggeli készülődését teheti könnyebbé az erős, akár állítható „smink fény”megvilágítással. 

Egyedi tömörfa tükör lakberendezéshez

A tükör egy használati tárgy, azonban egy egyedi forma dísztárggyá emelheti a hétköznapokban. Igazán jól mutat egy ilyen tükör a fürdőszobában, előszobában, nappaliban de az étkezőben is. 

K&G Wood Design 

Telefon: +36 30 658 78 13
E-mail: info@kgdesign.hu

www.kgdesign.hu

K&G Design logo