Többféle anyag találkozásakor, főleg ha az egy szelete a természetnek, mindig valami új születik. Egyszeri és megismételhetetlen, éppen ezért az egész világon csak egyetlenegy van belőle. Fodor Gábor asztalos műhelyében elkészült a tengerpart ihlette különleges étkezőasztal. 

Fém lábú tömörfa asztal

Különleges epoxi étkezőasztal

Öblök, sziklás partszakaszok, hullámzó fodrozódó kék árnyalatok testesülnek meg az Epoxi tenger étkező asztalban. Csupa látványos részlet, amit a legjobban az asztalnál helyet foglalva tudunk a leginkább befogadni. A faanyag természetessége a többféle kék szín a fehér és a fekete tónusok, illetve a bogárragta farostok adják a minták sokféleségét. A fűzfa palló odvasodása tökéletes helyet adott az öböl kialakításához, ami mellett a puha farostok a belvizek kékségét tették lehetővé ebben az epoxi tenger étkezőasztalban. 

Színes epoxy asztal fával

KG Wood design Dabas egyedi bútor

Különösen izgalmas látvány, hogy az asztal szélén lévő átettsző felületekbe is belátunk ahol a faanyag csomoros tüskéi,  kérgessége közvetlen a vízszint felett látható. A vízszint az asztallap feléig látható, ami után a színtelen epoxi gyanta biztosítja a mélység érzését.

Egyedi étkezőasztal felület

Az egyedi tervezésű lapot tartó vasszerkezet különösen masszívan tartják az asztalra nehezedő terheket, ami szükséges is egy ekkora asztal esetében. A szemet gyönyörködtető asztallap selyem fényű lakkozást és magas finomságú polirozást, míg a vasláb fekete színű porfestést kapott. Az alkotó ezt a típusú asztallábat eddig máshol még nem látta. Nagyon hasonlók több helyen készültek már, azonban ennek a vas asztallábnak egy középen elhelyezett oszlop alátámasztása is van. Így ebben a formában és stílus és a stabilitást is nagy szerepet kap. Az asztal asztallap metrikus csavarokkal 24 pontban rögzül a vaslábhoz, aminek köszönhető a stabilabb a mozgatása és használata közben. Még több részlet és fotó az asztalról itt.

Egyedi étkezőasztal

Hogy mit keres az alkotó a képen és mit csinál az asztalon?

Ez a gyakorlat több hasonló jógaelemhez hasonlóan sokat tett hozzá ennek az asztalnak az elkészüléséhez. Gábor az egészséges életvitelét a napi gyakorlatokon keresztül éri el, aminek része a visszatérő gerincproblémák feloldása is. Fogor Gábor asztalos jógagyakorlata az asztalon

Miért pont ez a gyakorlat, kérdeztük meg az alkotót?

Gyakran készülnek fotók az általam készített bútorokról és tárgyakról, amik mellett állok. Ez a méretek szemléltetéséhez nagyon jó. Bár az asztalhoz elsősorban ülni szokás, mégis inspirált egy leeresztett lábbal való fejen állás bemutatására. Állítják, hogy a fejenállás a rengeteg jótékony hatásával érdemelte ki a testtartások királynője címet. Ezért is esett erre a választás. 

Ez az asztal az előkészületekkel, a száraz faanyag kezelésével egybe számolva 9 hónapon át készült. Így jött a gondolat egy figyelem felkeltő kép készítésére. Ugyanis a nálunk született alkotások lelkiséget hordoznak, amiben benne van egy életformával, gyakorlatokkal teli életmódnak a hirdetése. A mentális és testi szokások célja a befelé vezető úton való haladás. A színek, a formák ezen a befelé vezető úton születtek meg, öntődtek kézzel fogható formába. Ennek az asztalnak az életre hívása, mentális, intuitív és testi cselekvések eredménye volt. 

Epoxy étkezőasztal készítés

K&G Wood Design 

Telefon: +36 30 658 78 13
E-mail: info@kgdesign.hu

www.kgdesign.hu

K&G Design logo