Élő mohaszőnyeg kádkilépő

Talán ezért van az, hogy szinte minden fürdőszoba növény nélkül marad, holott a legtöbben tudják, hogy egy-egy üde, zöld színfolt nagyon kellemes, wellness hangulatot tud előidézni a lakásunk ezen helyiségében.

A megoldást Nguyen La Chanh, dizájner találta ki: Telepítsünk mohaszőnyeget a fürdőszobába. Igen, szó szerint értendő. Egy muffin sütőformára emlékeztető tartóban ülnek szorosan egymás mellett, az élő, különböző fajtájú mohanövények. A mohák számos változata csak a levegő nedvességéből, és az esőcseppekből táplálkozik. Így ha ezt a praktikus szőnyeget kilépőként a kád elé helyezzük, a lábunkról lecsurgó vízcseppek épp elegendő nedvességet biztosítanak a moháknak.

Mohaszőnyeg kádkilépő fürdőszoba ötlet

Mohaszőnyeg kádkilépő fürdőszoba ötlet

A kis növényeket nem szabad alábecsülni, hiszen egyes fajtái mint például az izlandi tüdőmoha már évszázadok óta ismert gyógyító hatása miatt. Olyan hatóanyagokat tartalmaz, mint a jód, az A, B1 és B12 vitamin, cetrarin, ezen kívül különböző enzimeket is termel. Más mohafajok például antibakteriális vagy gyulladáscsökkentő hatásukról ismertek.