Ha azt mondaná valaki, hogy képzelje el álmai fürdőkádját, akkor a fantáziájának legfeljebb a fürdőszobája mérete szabhatna határt. Ma már számtalan különböző formájú és színű darab közül választhatunk, beleértve a minden extrával felszerelt darabokat is. Az anyagában azonban a legtöbben legfeljebb akril vagy műanyag típusú kádra gondolnának, szinte biztosan nem jutna eszünkbe, hogy esetleg fából készülhetne tisztálkodásunk színhelye, illetve a leggyakrabban használt darabok. 

Nina Mair diófa szaniter réz csaptelep és kádtöltő

Shell kád
Az Interior Innovation Award 2015-ös győztese, a Shell fantázianévre hallgató fürdőkád valódi, kézzel csiszolt diófából készült. Egyetlen tömb illatos diófából faragták ki marógép segítségével. A rendkívüli precizitással és minden apró részlet kidolgozásával készült kád a lehetőségek határait feszegeti. Nina Mair osztrák tervező úgy álmodta meg a hozzá illő kiegészítőkkel együtt, hogy ennél otthonosabb és kényelmesebb darabot talán elképzelni sem tudnánk. Már akkor melegséget áraszt, mikor még meg sem töltöttük vízzel. A kivitelezésnél rendkívüli figyelmet fordítottak az ergonómiára is, így egy-két személy által is kényelmesen használható fürdőkádat alkottak meg. A lefolyó és a túlfolyó egy szintbe került a kád anyagával, így szinte láthatatlanok.

Diófa fürdőkád design szaniter Nina Mair

Ovális térben álló design fürdőkád

Shell mosdó
A pultra helyezhető mosdó a káddal megegyező technológiával készült. Mérete miatt egyszerre két személy is használhatja.

Shell mosdó Nina Mair

Kisméretű fürdőszobai mosdó

Réz csaptelep és kádtöltő
A csaptelepek döntő többsége rézből készül, ezután pedig általában nikkel-króm ötvözettel vonják be őket. Idén újításként ismét divatba jött a bevonat nélküli réz alkalmazása a fürdőszobákban és konyhákban. Ez a megoldás kissé kényesebb a bevonatolt vagy színterezett változatoknál, azonban a látványa kárpótol ezért az apró kényelmetlenségért. A diófa káddal és mosdóval párosítva tovább fokozza a természetes hatást, a réz meleg színe nem töri meg az egységes összképet.

Fa mosdó modern mosdópult, réz csaptelep

Szöveg: Vasas Anikó