A víztakarékos innovációiról híres német Hansgrohe a jelenleg elérhető legtakarékosabb fogyasztást lehetővé tévő EcoSmart technológiáját csomagolja a Logis csaptelep kollekció darabjaiba, sokak számára elérhető áron, ugyanakkor a tőlük megszokott magas minőségben.

Hansgrohe Logis csaptelep

A Logis csaptelepekkel akár 60 százalékos víz- és energiamegtakarítás is elérhető bárki számára.
A fenntarthatósági szempontok ma már a korszerű design szerves részét képezik. Amíg a nagyvállalatok jelentős részének zöld programja saját környezetromboló hatásának kompenzációjában merül ki, addig mások olyan eszközöket adnak a lakosság kezébe, amelyekkel ökológiai lábnyomunk jelentős csökkentéséhez járulnak hozzá.

Hansgrohe Logis csaptelep mosdóra

Logis víztakarékos csaptelep

Így tesz a víztakarékos innovációiról ismert Hansgrohe is, amely most debütáló Logis kollekciójával valóban széles réteg számára teszi elérhetővé takarékos és szép csaptelepeit és kiegészítőit. A magát a víz ügyvédjének nevező német vállalat, olyan technológiai megoldást dolgozott ki, amellyel csaptelepeik fogyasztását az átlagos 13 liter/percről 5,2 liter/percre csökkentették. A 2007-ben bemutatott EcoSmart technológia segítségével akár 60%-kal csökkenhet a vízfelhasználás. Az eljárás lényege, hogy a vízsugarat levegővel dúsítják, így a csökkentett vízfelhasználás nem észrevehető. A kevesebb meleg vízhez pedig kevesebb energia szükséges, így alacsonyabb CO2-kibocsátást, egyúttal alacsonyabb költségeket is jelent. Ez a terület eddig elért legjobb eredményének számít, hiszen a környezetvédelemre figyelmet fordító más piaci szereplők víztakarékos csaptelepei is percenkénti 7 liter körüli kibocsátással működnek. A Hansgrohe 5,2 liter/perces értéke tehát olyan minősített eredmény, mely a lakossági vízfogyasztásban egyfajta határérték. Például egy családi ház kazánja 5 liter/perc alatt, a túl alacsony nyomás miatt, még nem lép működésbe.

Nagyításhoz kattintson a képre!

Hansgrohe Logis csaptelep típusok

Hansgrohe termékcsalád és csaptelep típusok

A hazai vízfogyasztási statisztika alapján könnyen kiszámítható, hogy például egy Logis zuhanycsaptelep, egy négyfős család esetében, körülbelül kilenc hónap alatt visszahozza az árát, mivel a kisebb vízfogyasztásnak köszönhetően a vízszámlánk is alacsonyabb lesz. Ha pedig az összes megtakarított költséget vesszük, még hamarabb, hiszen ebből a víz csak egyharmad, míg a megtakarított energia kétharmad részt tesz ki. Az ezt követő spórolás pedig már tiszta megtakarításnak számít, miközben joggal érezhetjük, hogy a környezet védelméért is tettünk valamit.

Hansgrohe Login bathroom

Hansgrohe Logis modern fürdőszobába

Logis Hansgrohe tap ecosmart

A Logis termékcsalád valamennyi elemét gondosan megtervezett design, lekerekített formák és minőségi kivitelezés jellemzi, melyek látványa és használata egyaránt élményt nyújt. A csaptelepek számos változatban kaphatók, így bárki megtalálhatja az elképzeléseihez és igényeihez legjobban illő, tökéletes összeállítást. A különböző kifolyómagasságok mellett kétkaros és háromlyukú csaptelepek is megtalálhatók a sorozatban.

A több mint száz éves múltra visszatekintő Hansgrohe globális alakítója a szaniteriparnak. Az évek során világhírnévre tett szert és közel 130 országban van jelen. A „Made in Germany – Made by Hansgrohe” garanciává vált, a cég neve egyet jelent az innovatív, magas minőségű fürdőszobai termékekkel, a kiváló dizájnnal és a környezetbarát szaniter-technológiával.

 Hansgrohe Logis árak kiemelt Partnerünk webáruházában

Fürdőszoba webshop

***