Concrete kitcen furniture Leicht

A beton már hosszú ideje nem csak az építkezések fő eleme, hanem a belsőépítészetben is egyre nagyobb szerepet kap. Minden szakma igyekszik kihasználni az anyag legjobb tulajdonságait, így született meg a látszó beton, vagy a ma még nem túl széleskörűen elterjedt átlátszó beton is. Most a Leicht design stúdió rukkolt elő újdonságával: a konyhabútoraik frontján alkalmazott betont. A beton előnyös tulajdonságai közé tartozik a tartóssága, puritán megjelenése, amely a minimál stílushoz nagyszerűen illeszkedik, és strapabíró felülete, amely nagyon sok hatásnak ellenáll. Emellett meleg, sima felülete barátságossá, könnyen kezelhetővé is teszi. Ezt látták meg a tervezők, és megalkották új terméküket.

Konyhabútor beton felületekkel

Tömörfa és beton konyhapult

Leicht praktikus konyhai tárolóelemek

A sima, folyékony beton lakkozott MDF lapokra kerül vékony rétegben. Minden egyes darabot kézzel, egyedileg készítenek a stúdióban, a betont spatula segítségével simítják el. Száradás után kap még egy réteg matt bevonatot is, amely a felületet tartóssá és ellenállóvá teszi, illetve megadja a bútor végleges színét is. Jelenleg 3 szín közül választhat a megrendelő.

Beton felület a konyhabútoron

Rejtett led világítás a konyhában

Leicht konyhabútor fiókok

A beton konyha leginkább a minimál kedvelőinek szól, hiszen megjelenése, egyszerű, de praktikus megoldásai a stílus jegyeit hordozzák magukban. A felület, a karakter és a szín önmagában rideg, azonban ebben a konyhában a design-t erősítik. A fa reggeliző pult tovább melegíti az összhatást. A Bauhaus ihletésű arányok és elrendezés teszik a végeredményt lenyűgözővé és egyedülállóvá.

Leicht konyha lakberendezés nagy fiókok

Leicht konyhabútor lakberendezés

Az egyedi frontok mögött számtalan tároló hely bújik meg. Fogantyúk sehol sem törik meg a felületek homogenitását. A nyitott polcok ugyan nagy rendet kívánnak meg, de a minimál stílus kedvelői számára ez nem újdonság. A beton frontokkal kialakított konyhabútort a tervezők fehér beépített szekrényekkel képzelik el kiegészíteni.

Szöveg Vasas Anikó