Húsvéti tojások

Hasznos segítőtársak a konyhában a húsvéti készülődésben

Sonka, tojás, torma, kalács, sütemények – klasszikus húsvéti ételek. A legmegbízhatóbb és legegészségesebb, ha mindezeket otthon készítjük el. A konyhai kisgépeket a legtöbb munkafolyamathoz segítségül hívhatjuk és még egy tojásfőzőt is beszerezhetünk az ünnepekig. A Sencor a közelgő Húsvét alkalmából összegyűjtötte azokat a készülékeket, melyekkel gyerekjáték lesz a sütés, főzés.

Húsvéti főzés

Kezdjük is rögtön egy extrával: tojásfőző
A készülődést nagyban megkönnyíti egy elektromos tojásfőző, ami persze nem létszükséglet, de nagyon jópofa találmány. Használatukkal gyerekjáték a lágy, közepesen kemény vagy kemény tojás elkészítése és az órát sem kell árgus szemekkel figyelni a tökéletes eredmény érdekében. A Sencor gépekből például kivehető a tojástartó és már mehet is az ünnepi asztalra a tökéletes főtt tojás.

Sencor tojásfőző

Alapkészülékek
A receptek hozzávalóinak kiméréséhez szükség lesz egy megbízható, pontos konyhai mérlegre. A legjobbak a digitális változatok, melyekkel a manuális társaiknál jóval pontosabb mennyiségeket mérhetünk. Emellett könnyen lenullázhatjuk a kijelzőt a rá helyezett tál súlyával, így rögtön abba az edénybe is elkezdhetjük a mérést, amiben elkészítjük például egy sütemény krémjét, tésztáját. „Ezeknek a digitális mérlegeknek az ára 3 és 8 ezer forint között mozog jelenleg a piacon. A drágább készülékekkel kalóriát és egyéb adatokat is számolhatunk, illetve a dizájn is emelhet az áron” – hangsúlyozza Lucza András, a Sencor termékmenedzsere.

Sencor konyhai mérleg

Sencor robotgép színek

Botmixerek, robotgépek
Nem titok, hogy a botmixerekkel és a robotgépekkel számos munkafolyamatot leegyszerűsíthetünk. „A piacon több olyan modell is kapható, amelyhez különböző feltétek, szeletelők, darálók és kiegészítők tartoznak. Kalácskészítésnél, kelt tésztáknál például a konyhai robotgép dagasztókarja, krémeknél a keverőlapátja, tejszín és tojásfehérje felverésénél pedig a gömbhabverő feje segít egyszerűbbé és gyorsabbá tenni a készülődést” – hangsúlyozza a szakértő. Kiemeli: a piaci igényekhez igazodva egyre nagyobb keverőtálakkal is piacra dobják ezeket a gépeket, a Sencor kínálatában például 4 literes tálas mixer is található, melyben 1,6 kg tésztát is keverhetünk egy-egy alkalommal.

Sencor botmixer színek

Sencor robotgépek

Az aprító edényes botmixerek a tormát, hagymát, zöldségeket egyszerűen felaprítják a kívánt méretre, de egy sonka- vagy tojáskrém is percek alatt a húsvéti asztalra varázsolható használatukkal. „Ma már a botmixereket is egyre több kiegészítővel dobják a piacra a gyártók. Tavasszal került a boltokba egy 9 funkciós botmixerünk, melyhez többek között habverőszár is csatlakoztatható. Kis helyen elfér és szinte mindent tud, amit egy tálas mixer, persze tál és dagasztókar nélkül. Húsvétkor kis és nagy konyhákban is hatalmas segítség lehet” – összegez a Sencor szakértője.