A konyhabútorok világában többféle irányzattal találkozunk. A trendi konyhák kialakításakor vannak akik a zárt korpuszos változatot részesítik előnyben és vannak, akik jobban kedvelik a nyitott konyha megjelenést kevesebb felső szekrényelemmel. A nagyobb edények, konyhai felszerelések tárolásához természetesen szükség van a zárt és a fiókos, könnyen mozgatható elemekre. Azonban a kisebb eszközök, vagy a napi használatú kiegészítők a polcokról emelhetők le a legkönnyebben. Cikkünkben a Polcszaki.hu tippjeivel szeretnénk a konyha berendezését megkönnyíteni. 


Költséghatékonyabb megoldások

A polcok használatával nagyobb korpusz elemeket kiválthatjuk, vagy a meglévőket kiegészíthetjük, ezzel biztosíthatunk egy lazább, szellősebb és elsősorban praktikusabb megjelenést a konyhában. Ennek köszönhetően a konyhapultra is több fény jut és kevésbé keltünk zsúfolt hatást. A modern, a vintage, de még a klasszikus konyhák esetében is gyakori a polcok használata. A kevésbé esztétikus látszó alátámasztások helyett ma már igényes kivitelű alumínium idomokkal tudjuk a polcokat a falra erősíteni. Egy új konyha esetén is a használatkor derül ki, hogy érdemes-e további kedvező árú polcos elemeket felszerelni az optimálisabb használat érdekében. 

Polc konyhai munkalap fölé

Fekete polc és alu sín

Alkalmazkodó színek

A kompakt lebegő polcos kialakítás nagy előnye, hogy színben is tökéletesen illeszkednek a legnépszerűbb konyhabútor színekhez. Az alumínium ezüstös színe jó kiindulási alap, de akár fekete is lehet. Ezekhez a változatokhoz fehér, fekete és többféle fa mintázatú polcelem kerülhet, de akár egyedi színváltozat is rendelhető. Ez a színválaszték jelentősen megkönnyíti a választás akár az új, akár a meglévő konyhabútorunkhoz szeretnénk illeszteni.  

Sötétbarna polcok

Cseresznye színű és barna polc


Nem csak a munkapult fölé 

A polc egy meghosszabbítása a hasznos felületnek. A többféle hosszúságban kapható polcokon remekül mutatnak a stílusos konyhai kiegészítők, de akár fűszernövényeket is tarthatunk az ablak közelében. Így helyet kaphat rajtuk például a mikrohullámú sütő, egy kisebb kávéfőző, de akár a szakácskönyvek is. A hosszanti elrendezés mellett gondolkodhatunk egymás alatti, emeletes elrendezésben is például a konyha és az étkező közötti szabad falszakaszokon. Itt akár a terítés vagy a tálalás eszközeit is tárolhatjuk. 

Polc konyhai szekrény mellé

Juhar és fehér konyhai polc

Szerelési útmutató

Az elegáns falipolcok szereléséhez alumínium fali idomokat és a 18 mm vastagságú bútorlapokat használunk. A jó hír, hogy a felszerelésük szinte gyerekjáték, de a rövid videó ebben is segítséget tud nyújtani. A Polcszaki választékában a 60 és 80 cm széles polcok azonnal megvásárolhatók, ennél hosszabb változatokat akár 250 cm hosszúságig is megrendelhetünk.

A fali idom natúr eloxált vagy igény szerint festett alumínium lehet. A javasolt polc mélység 40 cm ami akár 30 kg terhelést is elbír. A terhelhetőséget a polc mérete határozza meg, így például a 120x20 cm-es polc terhelhetősége akár 50 kg is lehet. A fali rögzítéshez 6x60-as konfirmátor csavart javasoljuk. A polcok egyszerűen behelyezhetők az alumínium idomba és szükség esetén a csúszásmentesség kétoldali öntapadó ragasztóval biztosítható. Még több információ a szerelési lehetőségekről itt található. 

Ha kedvet tudtunk csinálni a konyhai tárolás polccal történő költséghatékony kiváltásához, akkor keressék fel a Polcszaki weboldalát, ahol számos aktuális szín és polcméret közül választhatnak. Az alábbi elérhetőségeken pedig a minden információt megkapnak a beszerzés folyamatával kapcsolatban. 

30 év tapasztalat a polcok világában
OmniOpt Kkt.

www.polcszaki.hu

Telefon: +36-30-952-6395

E-mail: polcbolt@gmail.com