A magas belterű, terebélyes alapterületű loft lakás tökéletes helyszínként szolgál ahhoz, hogy kiteljesedjen benne az indusztriális/loft stílus. A gyári elemeket (tégla, acél) és a természetes anyagokat (bőr, fa) elegyítő trend valósággal letarolta, és kitartóan uralja is a lakberendezést a skandináv és minimál stílus mellett a DODO.HU felmérése szerint.

Loft lakás

Mitől menő a loft/indusztriális stílus?

A loft letisztultságot és funkcionalizmust tükröz. Utóbbit a többfunkciós bútorok iránti elkötelezettségében, illetve abban láthatjuk, hogy kizárólag a hasznos darabok beszerzésére ösztökél. De mitől vadító az indusztriális stílus? Lássuk!

  • 1. Tágas terek a szabadság megszállottjainak

A loft lakásokra jellemző, hogy a hagyományosan egymástól elszigetelt helyiségek egybefolynak, és csak a bútorok jelzik ezek határait. Térelválasztó falak nélkül, valamint a nagy belmagasságnak köszönhetően olyan szabadságélményt élhetsz át, melyet más stílusokat kipróbálva nem gyakran adatik meg. Sikkes szárnyalás, mégpedig otthon! Ráadásul mivel hely van bőven, ezért a nagyobb bútoroknak is gond nélkül találhatsz helyet!

Indusztriális stílus

  • 2. Maszkulin luxus

Az indusztriális stílus anyagválasztéka masszív erőt sugároz, éppen ezért hajlamos maszkulin hatást kelteni. Ennek ellenére persze meg lehet találni a férfi és női energiák egyensúlyát vidámabb színű vintage vagy modern bútorokkal keverve.

Az maszkulin hatásra a tömörfa bútorok is nagyban rásegítenek, melyekhez a ragyogó fém bútorok által nyerhetjük el a vágyott ipari, indusztriális hatást.

Tömörfa dohányzóasztal

  • 3. Kreatív funkcionalitás, átalakítható bútorok

A loft stílus szinte ordít a multifunkciós tárgyak után. Elvégre a hálószobára is ugyanolyan könnyű rálátnia a vendégeknek, mint a konyhára, és ez kellemetlen lehet, ha egy kis rumli is van a lakásban. A megoldás a többfunkciós, pl. kocka bútorokban rejlik, így hát az ágyadból egy pillanat alatt varázsolhatsz kanapét lábtartóval. Csakis a kreativitásodon múlik, milyen struktúrát kap a lakás!

Moduláris kanapé loft lakásba

  • 4. Garantáltan egyedi bútorok

A loft bútoroknak hála garantáltan egyedi tárgyakra lehet szert tenni. Két ugyanolyan rozsdahatású vagy “kopottas” bútor garantáltan nem létezik. Ráadásul hazánkban még mindig csupán elterjedőben van a loft stílus, így kevesek is mondhatják el magukról, hogy vérbeli indusztriális lakásban laknak.

Indusztriális lakáskiegészítők

  • 5. Sikkes és időtálló

Habár gyakran nem jár kéz a kézben a divat és az időtállóság, az indusztriális stílus mégis hidat képez e kettő között. A magas minőséget, letisztultságot és kifinomult ízlést sugárzó berendezés ellenáll az évek múlásának és kortalan sikket közvetít.

Loft design

Az indusztriális stílus igazán cool választás. A lakás tágasságának (és a bútoroknak köszönhető optikai illúziónak) hála felszabadító érzés loft lakásban élni. Ajánljuk a kortalan trend és a kortárs luxus híveinek.