Nem mindegy azonban, milyen fa mellett döntünk, ha szeretnénk harmóniát kialakítani otthonunkban. A tömörfa bútorok egytől egyig minőséget képviselnek. Szemben a mesterséges bútorlappal, a tömörfa bútorok alapanyaga semmilyen ragasztóanyagot nem tartalmaz, kivéve az összeillesztéseket, mely idővel megadhatná magát az idő vasfogának.

Tömörfa étkezőasztal Dodo Home

A tömörfáról röviden

A tömörfát kemény- és puhafára oszthatjuk fel. Ez azt jelenti, hogy a keményfa bútorok például bükk, hársfa, kőris stb. jellemzően lassabban cseperedő, ám ezért tömörebb fából készülnek, míg az örökzöld puhafák példáu. fenyő, cédrus stb. hamar megnőnek, így pedig lazább szerkezettel is bírnak. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy kevésbé lennének időtállók, mint keményfa társaik. Ha tömörfáról van szó, egyértelműen a minőséget kapcsoljuk hozzá.

Tömörfa dohányzóasztal Dodo Home

MANTIS natúr mangó dohányzóasztal

Miért válasszunk tömörfa bútort?

Eszedbe jutnak azok a bútorok, melyek még dédszüleid házát is díszítették, és a mai napig fennkölten ragyogják be a szobát? Ezek természetesen időtálló tömörfából készültek, melyek kortárs, dizájnosabb verziói ugyanúgy több generáció kényelmét tudják szolgálni. De lássuk, mik a tömörfa bútor további előnyei!

Rózsafa komód Dodo Home

LAGOS rózsafa komód

Időtálló minden pillanatban

Szóval a tömörfa bútorok strapabíróak, ezért pedig remek befektetésként szolgálnak - az biztos, hogy ha beruházol egyre, évtizedeken át nem kell új bútoron törnöd a fejed. Legyen szó kávézóasztalról vagy polcról, bírja az ütést, kopást (főként a keményfából készült darabok), de a kisebb sérülések is csak hozzátesznek a patinájához. Ám nemcsak szerkezetében időtálló, hanem megjelenésében is. Egy ízléses tömörfa bútor akár 100 év távlatában is ugyanolyan ízléses és trendi lehet, mint új korában.

Hálószobai asztal Dodo Home

Elegancia minden szegletében

A tömörfa bútorok elegáns és szemet gyönyörködtető lakói lehetnek otthonodnak precíz kidolgozásuknak hála. Erezetüknek, színüknek köszönhetően önmagukban, dekoráció nélkül is remek kiegészítői a lakásnak. Minden porcikájuk természetességet visel magán, mely garantáltan hozzájárul ahhoz, hogy otthonod hangulata harmonikus és barátságos legyen.

Tökéletes kiegészítő

A rózsafa bordó tüzessége, a mahagóni mélybarna patinája vagy a juhar sárgás-fehér vidámsága eltérő karaktert kölcsönöz otthonodnak. Így hát akár a sötétebb, akár a világosabb tónus híve vagy, biztosan találsz az ízlésednek megfelelő tömörfa bútort.

Tikfa hokedli

WOOD tikfa hokedli

Környezettudatos

Tudtad, hogy a mesterséges alapanyagokból készült bútorok gyártása és összeszerelése során több tonna felesleg halmozódik fel és káros anyagok jutnak a levegőbe? A tömörfa bútorok előállítása habár időigényesebb, a végeredmény mégis minőségibb és ökotudatosabb. A felesleg mindössze a csiszolás során termelődő forgács, amit szintén felhasználnak a bútoriparban. Az uszadékfa és egyéb újrahasznosított anyagokról pedig nem is beszélve. A tömörfa bútor tehát a legjobb választás, ha te is odavagy azokért a dolgokért, melyek a minőséget és szépséget egyesítik. Dönts okosan, és válaszd a minőségi dizájnt!

A DODO.HU-n a legkülönlegesebb tömörfa bútorokból választhatsz!