A hazai lakberendezési piacon nagyon nehéz jó minőségű nyitható kanapét találni, méghozzá olyat, amelyen akár minden nap lehet aludni. Azokat a modelleket válogattuk össze a cikkünkben, amelyekről a Rio Design üzlet vevőinek visszajelzése alapján kifejezetten jók a tapasztalatok.

Felhasználásuk szerint két kinyitható kanapé típust különböztetünk meg: 

1. Az egyikbe azok tartoznak, amikor kinyitott állapotban a háttámlával párhuzamosan kell feküdni.
2. A másik csoport pedig amikor a háttámlára merőlegesen kell feküdni.

Az első csoportba tartozók kedvezőbb áron rendelhetők, mert egyszerűbb az ágyszerkezetük, De ez nem jelenti azt, hogy kevésbé lennének kényelmesek! Ezeknél a kanapéknál az ülőfelületet előre húzzuk és a háttámlát pedig előre hajtjuk. Így máris elérhetővé vált a helytakarékos fekvőfelület. Ezek a változatok szabadon álló párnákkal és karpárnával rendelhetők. Az előre húzott rész alatt található az ágyneműtartó.
Előnye, hogy nincs túl sok osztott rész a fekvőfelületen. Személyes tapasztalatunk azt mutatja, hogy érdemes egy topper matracot, azaz fedőmatracot rátenni, mert sokkal kényelmesebbé teszi az alvást.

A másik csoportba tartozókat hasonló módon lehet kinyitni. Nagy előnyük, hogy egyszemélyes ágyként is  napi szinten használhatók. Ha vendégeket szeretnénk elszállásolni, akkor két főnek is tökéletesen megfelelőek. Ágyneműtartóval készülnek.

Dreamy kinyitható kanapé

Csak egy méretben kapható 160x200 cm-es fekvőfelülettel. Kar és hátpárnákkal vagy csak háttámlákkal is rendelhető. A lábszerkezet fa színe egyedileg választható. Ágyneműtartós kivitelben készül. Az egyszemélyes ágy mérete 82x200 cm. 

Dreamy kinyitható kanapé

Dreamy kinyitható kanapé

Bella kanapé

A BELLA kanapé a legjobb választás. Ebből egy „igazi” matrac gördül ki. 140x200 és 160x200cm méretben is választható a fekvőfelület. A karfa lehet keskenyebb és szélesebb, így szükség esetén a hellyel is tudunk takarékoskodni. Általában az ilyen kanapék belsejében nehéz kivitelezni, hogy ágyszerkezetet és az ágyneműtartó is legyen benne. Ezért ennél a modellnél a különálló puff rendelkezik tárolóval kapacitással. Ez praktikus megoldás, mert lábtartó, ágyneműtartó és akár még egy kiegészítő plexi lappal dohányzóasztal is egyszerre. A Bella kanapé a Rio Design weboldalán

Bella kinyitható kanapé mindennapos alváshoz

Bella kinyitható kanapé mindennapos alváshoz

Alice kinyitható kanapé

Az Alice szintén könnyen kinyitható modell. Többféle formájú karfa választható hozzá. Azoknak ajánljuk, akiknek fontos, hogy a kinyitás nagyon egyszerű legyen. A fekvőfelület három részből áll. Egy vékony matrackiegyenlítő, ráhúzódik a fekvőfelületre a nyitással egy időben. Árban ez a modell a legdrágább.  Ennél a modellnél akkor lehet ágyneműtartót is kérni, ha az egyik oldalon nem karfát hanem egy kis tárolós rész kérünk. A fekvőfelület 155x200cm és 135 x200cm-es méretben kapható.

Alice kinyitható kanapé

Alice kinyitható kanapé

Alice kinyitható kanapé

Cecil kinyitható kanapé

Ez egy komplett ülőgarnitúra család, ami többféle méretben is kérhető. Többféle karfával lehet választani, ezért klasszikus és modern stílusú otthonba is bekerülhet. A fekvőfelületek: 160x200cm 135x200cm 115x200cm. Van egy fotelágy változat is, ami 80x200cm. Minden kanapé - illetve a fotel is - ágy vagy ágyneműtartós változatban is választható. Igény szerint puff is kapható hozzá.

Cecil kinyitható kanapé

Cecil kinyitható kanapé

Flexy kinyitható kanapé

Ennek a modellnek a különlegessége, hogy egy egész kicsi L alakú lábtartós sarkot is ki tudunk alakítani.
Természetesen ha nagyobb hely áll rendelkezésünkre, akkor a választható elemek segítségével nagyobb méretű sarokgarnitúrát is konfigurálhatunk. Főbb tulajdonságok:

• Kanapé, több méretben, amelynek az ágyrésze előre nyílik.
• 8-féle formájú karfával választható.
• Választható ágyméretek: 160x200cm, 140x200cm
• 160x200cm ágy két részben nyitható, így lábtartót is ki tudunk alakítani
• Igény esetén puff is kérhető, amely napközben a lábtartó funkciót is betöltheti.
• Sarok formában is rendelhető.
• Fotelágy is rendelhető 80x200cm-es méretben

Több információ a Flexy kanapéról itt.

Hasonló kialakítású Bella kanapé itt >>

Flexy kinyitható kanapé

Flexy kinyitható kanapé

Flexy kinyitható kanapé

Rio Design logo

RIO art & design bemutatóterem

MAXCITY lakberendezési bevásárlóközpont

2045 Törökbálint, Tópark u. 1. fsz. 6.
Tel.: +36 30 249 4496

www.riodesign.hu

Nyitva tartás: Hétfő-Szombat: 10-20 óráig
Vasárnap: 10- 19 óráig