A természettel való kapcsolatának köszönhetően hangulatos, harmonikus és mivel a funkcionalitásra összpontosít, könnyen karbantartható. Szeretnél te is skandináv stílusú nappalit kialakítani?

Szürke kanapé

Természetes anyagok és semleges árnyalatok

A scandi nappalira a világos tónusok jellemzők. Nem kell, hogy minden tiszta fehér, szürke vagy bézs legyen. A semleges árnyalatokat pasztellszínekkel egészítsd ki, olyan tónusokat válassz, melyek a természetben is megtalálhatók - zöld, világoskék, mustársárga. A bútorokat illetően maradj a természetes anyagoknál - a legnépszerűbbek a világos fafajták, például a lucfenyő, nyírfa vagy borovifenyő, a kiegészítők esetében a vászon, pamut és szőrme a nyerő.

Főszerepben a fény

Egy csillár nem lesz elég. Helyezz el állólámpákat, fali lámpákat és fényfüzéreket a szobában. A gyertyákról se feledkezz meg. A természetes fény szintén nélkülözhetetlen. Blackout sötétítő függönyöknek és redőnyöknek itt nincs helyük. Ha az ablakod nem az utcára vagy a szomszédos lakóházra néz, akkor teljesen kihagyhatod a függönyöket. Ha még több fényre vágysz, használj tükröket a szobában.

Asztal lámpa komódra

Funkcionális kényelem

A skandináv stílus a minimalista és könnyen kombinálható bútorokról szól. Ha ülőalkalmatosságról van szó, akkor a kényelemről sem szabad megfeledkezni. A semleges árnyalatú kanapé egyetlen skandináv nappaliból sem hiányozhat. Puha takarókkal és párnákkal tovább fokozhatod a kényelmet. Ne feledd azonban, hogy a kevesebb több, tehát csak óvatosan a kiegészítőkkel.

Szürke kanapé és dohányzóasztal

Minimalizmus és rengeteg tárolóhely

A nappali letisztult és minimalista megjelenésének megőrzése érdekében válassz tárolóhellyel ellátott bútorokat. Ezenkívül természetes anyagokból készült kosarak is elhelyezhetsz a szobában. Vigyázz, nehogy túlzsúfold a teret! Mindennek legyen helye és célja. Ha nem így van, itt az idő kitakarítani és megszabadulni a felesleges kacatoktól.

Fa fiókos konzolasztal

Fonott tárolókosarak

Nagyobb helyiségeknél a kontraszt is szóba jöhet

A skandináv stílus nem csak világos színeket jelent. Ha nagy térrel rendelkezel, ne aggódj a sötét színek kombinálása miatt! Egy fekete állólámpa, csillár vagy fotel jót tesz a nappalinak.

Fotel lábtartóval Biano

Szőrme a padlón

A legjobb padló természetesen a fapadló. A padlónál szintén érvényes, hogy ha elég nagy felülettel rendelkezünk érdemes kisebb szőnyegekkel megtörni az egységet. A szőrme a skandináv stílus nélkülözhetetlen eleme, 1-2 darab elhelyezésével teljesen megváltoztathatod a helyiség hangulatát. Ha nem vagy a szőrmék híve, klasszikus szőnyegekkel is feldobhatod a nappalit.

Bársony fotel skandináv stílushoz

Szobanövények

Semmi sem hozhatja közelebb hozzád a természetet, mint néhány szobanövény. Ne feledd, hogy maguk a virágtartók is dekorációnak számítanak. A szürke és fehér szín, valamint a fa kombinációja ebben az esetben ideális párost fognak alkotni. A függő kaspóban remekül fognak mutatni a különféle futónövények.

Skandináv hangulatú nappali és kanapé

TIPP: Ha érdekes scandi bútorra bukkantál és szeretnél ugyanolyat vagy legalább nagyon hasonlót az otthonodba, de nem tudod, hogyan keress rá, van egy tippünk a számodra. Próbáld ki a BIANO bútor- és dekorációkeresőt. A biano.hu oldalán kattints a jobb felső sarokban a kis kamera ikonra és töltsd fel a keresett bútor vagy dekoráció képét. A mesterséges intelligencia több mint száz különböző webáruházban kikeresi ugyanazokat vagy a hasonló termékeket.