Nem kell mást tudnunk, mint hogy hányas a születési számunk. Ezt pedig megtudhatjuk a táblázatból, ám vegyük figyelembe, hogy nő, vagy férfi szülöttről van-e szó. Boldog új évet, sok sikert! Első cikkünk a 9-es Tűz, az 1-es Víz, és a 2-es föld jegyeket tárgyalja.

9-es Tűz

Van ebben a személyiségrendszerben egy középponti hely, pódium kint a hatalmas tér közepén. Emberek járnak arra, van, aki tisztelettel hódol előtte, van, ki sárral dobálja meg, és van, aki bókol, vagy hűségesen kiáll mellette. Mármint a király/királynő mellett, aki az emelvényen trónol. Mivel exponált helyzetben van, a figyelem akarva-akaratlanul is rá terelődik. Kitüntetett pozíció ez, a király napfényben fürdik, de nem mozdulhat el, olykor jégeső és vihar áztatja, vagy rátelepszenek az arra járó madarak. Mégis, ereje teljében pompázik, patinája és szépsége, értéke még a tiszteletleneket is csodálattal tölti el. Uram, Hölgyem, idén tiéd ez a hely. Bizonyos szempontból ez kedvedre való, hiszen mint 9-es Tűz, titkon szereted, ha elismernek, de zavar, ha túlságosan középpontban vagy.

Ebben az évben sokszor szembesülsz azzal, hogy köréd gyűlnek az emberek, információk, események, van, hogy elbújnál és nincs hová, mert minden és mindenki utolér, és nem hagy nyugodni, ellazulni, királyként lustálkodni sem fizikai, sem szellemi, sem pedig lelki téren. Aztán megeshet az is, hogy nem győzöl kurjongatni, hogy ez milyen jó. Mert csak úgy árad feléd a lehetőségek folyama. Válogatás nélkül – és ezt ne feledd, neked kell tudnod szelektálni okosan, bölcsen. Elvetni, ami haszontalan és megtartani, amiből tovább építkezhetsz. Mindaz, ami ebben az évben történik, a kiteljesedésedhez vezethet, és meghatározó lehet a következő éveidre. Légy tehát körültekintő, amikor új lépésre szánod el magad. A 9-es Tűz úgy szeret döntést hozni, hogy maga szabja meg a feltételeket, határokat, maga tűzi ki a célt, szabadon, olykor szeszélyesen, de előbb-utóbb felmutat valami bámulatos eredményt.

Így őrzi szabadságát, egyben eredeti dolgokat próbál megvalósítani. Ebben az évben fordított helyzetben találhatod magad: a lehetőségek találnak meg téged, a körülmények kényszerítenek továbblépésre, neked pedig folyton döntéseket kell hoznod. Épp ezért vértezd fel magad határozottsággal, és vedd magad körbe olyan barátokkal, akiknek tanácsára számíthatsz, és akik megkönnyítik dilemmáidat. Ha ugyanis túl sokáig totojázol valamin, elszalaszthatod. Az év szűnni nem akaró mozgalmassága kimeríthet, de a nyugalom, stabilitás, amit tudatosan tudsz megteremteni, minden szinten segít megőrizni az erődet. Tegyél önmagadért, különben nem győzöd a terheket. Testileg hozd magad formába. Lelki szintedért nyisd a napot egy-egy pozitív gondolattal, imával, és zárd hálaadással. Szellemileg pedig adj magadnak naponta 15 perc relaxációt, vagy meditációt, csendet. Ha ezt meg tudod tenni, a külső pörgésnek elegendő egyensúlyt biztosítasz belülről, és nem fut ki lábad alól a talaj.

Egészség
Leginkább a testi-lelki egyensúlyra törekedjél. Ne méltatlankodjál és ne mérgelődj, próbálj kicsit flegmatikus maradni. Ne légy szélsőséges semmiben. Tartsd magad egy előre megszabott rendhez, ha nem is túl feszesen, de legalább nagyjából. Jól figyelj arra, hogy a lappangó, régen elhanyagolt bajaidat is kezeltesd, és ha sok már a jóból, az eseménydömpingből, kérj segítséget, na és persze lazíts és pihenj, amennyit csak tudsz..
Figyelj oda
A szisztematikusságra. Nem biztos, hogy az a legjobb lehetőség, amibe éppen bele botlottál. Mérlegelj, és próbálj kivárni, megfontolni a döntéseidet.
Konklúzió
Erős éved lesz, tele kosárral hozza öledbe a lehetőségeket, neked nincs is más dolgod, mint Hamupipőkeként türelemmel külön válogatni őket, majd megvalósítani a herceggé /hercegnővé válást, vagyis beérni a célba.

1-es Víz

Múlt évben te voltál azon a pódiumon, amire idén a 9-es kerül. Biztosan fárasztó, egyúttal eredményes évet tudhatsz magad mögött. Lehet, hogy sokszor nehéz volt megtartanod az egyensúlyodat, de remélhetőleg rád talált néhány olyan lehetőség, aminek hatása van a jövődre. Idén erősebb összhangot alkotsz a személyes éved energiájával, sőt, jóval több megerősítésben, támogatásban lesz részed, mint az eddigiekben.
Az éved kulcsszavai: erő, alkotó-teremtő kedv és ösztönzés, maximalizmus, kérlelhetetlenség, ragaszkodás az igazsághoz, meg nem alkuvás, hit, spiritualitás, külső és belső utazások, sors ereje, érzéken túli tapasztalások, gondviselés, az apa szerepének tisztázása akár úgy, hogy te (ha férfi vagy) hogyan éled meg ezt a szerepet, illetve nőként hogyan tudod eredményesen alkalmazni az önérvényesítést. Emellett az édesapához fűződő kapcsolatot is érdemes tisztázni.
Kifejtés
Az 1-es Víz nem szeret semmit a véletlenre bízni, éppen ezért nehezebben enged fel, mindig van benne egy kontroll. Később öntörvényű utakkal egyensúlyozza ezt ki. Ez az év inkább azt mutatja meg neked, hogy sok minden sikerülhet úgy is, ha nem nálad van a kormánykerék, hanem átengeded egy felsőbb, erősebb hatalom kezébe, te pedig csak hagyod, hogy ami jön, az megtörténjen veled. Eredményes, sikeres évre számíthatsz. Ha az előző években céltudatosan építkeztél, akkor most megtérül a befektetésed úgy erkölcsi, mint anyagi téren. Környezeted felől is pozitív visszajelzések érkeznek, mi sem természetesebb tehát, hogy tele vagy optimizmussal és önbizalommal. Céljaidat továbbra is tartsd szem előtt és törekedj megvalósításukra. Ám ha szövetségeseid, munkatársaid vannak, légy tekintettel arra, hogy nem mindenkinek van olyan pártfogolt éve, mint a tied, sőt, van, aki nehezen araszol előre.

Ezért maximalizmusodat csak ott vesd be, ahol nem gázolsz mások érzéseibe, vagy nem sérted meg őket. Jó esélyed van arra, hogy eredményeket mutass fel akár úgy, hogy stabil munkát végzel, akár vállalkozóként. Egy dologról azonban ne feledkezz meg, és ez az alázat. Lazíts olykor és lásd be, hogy te sem vagy több, mint bármely más teremtménye földnek. Amennyiben ezt képes vagy szívedbe fogadni, egyensúlyba hozod a sors kegyes kerekét, és az nem billen ki alattad.

Egészség
Ebben az évben a megelőzésre fordíts gondot, mert ha megbetegedsz, nehezebben épülsz fel. Figyelj csontjaid épségére, utazáskor pedig légy körültekintő, nyugodt. Az év yangos jellege testileg és szellemileg is a túlzott merevséget hordozza, ezért mozogj sokat és gyakorolj empátiát kritikus helyzetekben. Vitás esetekben minden szempontból járd körbe a témát, mert bár erős az igazságérzeted, lehet, hogy a másik félnek is igaza van.

Konklúzió
Fénnyel és erővel teli éved lesz, amit majd minden téren elégedetten zárhatsz.

2-es Föld

Az elmúlt évben megtapasztalhattad a sors erejét. Van, amikor bármit is teszünk, a külső körülmények ellen nincs módunk harcolni, sem változtatni rajtuk. Akár az ég végtelensége, a te elmúlt éved is olyan megfoghatatlan, maximális hatalmat képviselt, amiben sokszor érezhetted elveszettnek, túl kicsinek magad. Ezt alkattól és az életút szintjétől függően lehet negatívan és pozitívan is megélni. Lehet vergődni az Élet ölelésében, és sírni, hogy mást akartál, vagy ellazulni, és hagyni, hogy EZ is az élet, ez is a sorsod része, és bizony, mindenben benne vagy te is, nem csupán statisztaként, hanem az események mozgatójaként. Ha önbizalmad az előző év folyamán nem erősödött meg, akkor most az a jó hír vár rád, hogy végre lazíthatsz egy kicsit, lehetsz gyermek, foglalkozhatsz éned törékeny oldalával, „hivatalosan” is dédelgetheted, formálhatod és nevelgetheted magad, hiszen az év energiája ezt hozza számodra lehetőségként.

Kulcsszavak: játékosság, játék, gyermeki én, gyermekkel kapcsolatos kérdések, múlt tisztázása, szülőkhöz való viszony, kreativitás, önkifejezés, egyediséged megmutatása, stílus, cicoma, kellem, szépség, báj, szórakozás, kikapcsolódás, barátok, haverok; szavak ereje, kommunikációval kapcsolatos kérdések, költekezés, múltbeli értékek felismerése, új szellemi élmények, flört, fellobbanó és kihunyó érzelmek.

Kifejtés
Minden időszakunk alakulása sokban múlik azon, hogy mi magunk hogyan állunk hozzá. Az élet játéka, amiről sokféle filozófiai felfogás is beszél, lehet kellemetlen, hiszen ha nem akarsz játszani, akkor üres időpocsékolás az egész. Ám ha engeded, hogy táncba vigyenek, és megtapasztalod, milyen az, kiszédülni saját köreiden túlra, kipirulni és nevetni… saját örömödben születhetsz újjá. Valami ilyesmi az éved üzenete. Örülj, pusztán annak, hogy örülhetsz. Nem lehet mindig vérkomolyan élni, ha leomlik a könyvespolc, hát omoljon, majd fölszeded. Mindenből van kiút, és mindig van kijárat, még ha nem is látod. Az éved nem a nagy akarás, a majd én eldöntöm, hogyan legyen és úgy lesz éve, hanem a finom együttműködésé, a spontaneitásé, mint amikor eltervezed, hogy munka után azonnal hazamégy, beteszed a mosást, levelet írsz, stb. Aztán kilépsz az utcára és hagyod, hogy a levegő körbejárjon, és lépegetsz, nem gondolva semmire.

A területek, ahol tanulnivalók várnak rád: kommunikáció, a stílusod pallérozása, kifejezésmódod tökéletesítése; megállapodásaid betartása, minden félreérthető helyzet és szó tisztázása; a költekezési indíttatásaid felülbírálása, egyben kisebb-nagyobb összegek biztosítása arra, hogy pusztán jól, jobban érezd magad; az öröm megélése fizikai, szellemi és lelki téren is; gyermeki éned előbányászása és meggyógyítása, ha eddig nem tetted volna. Ez utóbbi lehet a leginkább felkavaró, hiszen visszavisz a múltba, a szülőkkel kapcsolatos emlékekhez, és nagyító alá kerül, hogy mennyi sérelemből táplálkozol. Szánj ezek megoldására annyi időt, amennyit csak tudsz, hiszen ha az alapkapcsolatodat, vagyis a szülőkhöz fűződő érzelmeidet rendbe rakod, és az a szabad, páratlanul értékes, örök gyermek tudsz újra lenni, akinek valaha születtél, az életed kereke meglódul minden téren, hiszen már nem fékezik a negatív kötődések.

Ez pedig meglendíti majd kreativitásodat, kapcsolataidat, életerődet is, új képességeket fedezhetsz fel magadban, kipróbálhatsz olyan szórakoztató, szép és bohém dolgokat, amikből később akár profitálhatsz is. Az év folyamán késztetést érezhetsz arra, hogy a világot, az életet a maga mélységében is fölfedezd, s hogy közelebb kerülj emberekhez, eseményekhez.

Egészség
Figyelj az étkezésedre, emésztésedre. Mozogj sokat a friss levegőn, és amint van rá módod, pihenj, pihenj és pihenj. Az őszi időszakban figyelj arra, hogy ne fázz meg, és légy körültekintő a közlekedésben.

Konklúzió
Könnyedebb lesz az éved, mint az előző, csak lépj túl a múlton, és figyelj jól a jelenre. Amint valami terhedre van, jelezd egyértelműen, mert így tudod egyensúlyodat megőrizni.

Lázár Márta