Ennek köszönhető az az egység, amelyet a hotel szolgáltatásai, borélmény-kommunikációja és a belsőépítészet alkot. Ez az egység tetten érhető úgy az anyaghasználatban, mint a formák, színek és terek kialakításában, és így egy sor egyedileg, Magyarországon tervezett és gyártott bútorban, tárgyban, textilben egyaránt. Anyaghasználatban a recepción valamint a wellness-részlegben visszaköszön a badacsonyi terroir, vagyis a termőföld a Badacsony emblematikus anyagának, a bazaltnak a burkolatokon történő alkalmazásával. A medencetér és a wellness közösségi terei tudatosan innovatívak a sötét színekkel.

A boroshordók hagyományos alapanyagából, tölgyből készültek az ágyak fejtámaszai valamint a recepciós pult, illetve egy sor dekorációs elem. Talán természetes, hogy a műanyagokat gyakorlatilag kerülték a hotel belsőépítészete során: az ágyneműk, függönyök is természetes anyagokból állnak. A Badacsonyra jellemző levendulamezők színe a szőnyegek színvilágában köszön vissza. A borkészítés több helyütt elvontan jelenik meg a hotelben. A látszóbeton tudatos alkalmazása a szobák és a konferenciaterem esetében a palackozóüzemek indusztriális sármját idézik – és közben funkcionálisak, hiszen a falat engedik lélegezni, ezáltal komfortot nyújtanak a vendégeknek. A stílusában modernnek illetve rusztikusnak is nevezhető Oxidatív és Reduktív szárnyak berendezése a maguk nyelvén mondják el a borkészítés két alapvető technológiájának jellemzőit.

A Geppetto egy sor egyedi tervezésű tárgyat és bútort gyártatott a Bonvino részére: ágy, a recepció előtt kárpitos kavics-installáció, a teljes recepció, a borbár bortartó fala, a borbár és az étterem székei, az íróasztallámpák, az állólámpa, az íróasztalok, a farönk székek, a tapéták, a konferencialámpák, és az összes szőnyeg.

A szállodaigazgató, Nagy Miklós elmondta: "Három fontos szempont vezetett minket a belsőépítészeti kialakítással kapcsolatban. Először is, a belsőépítészet nyelvén is meg kívánjuk szólítani a vendégeinket. Másodszor, a szokványosból kilépő, véleményformálásra sarkalló hotelkoncepciónkhoz nemhogy illeszkedő, de azzal teljesen egységes tereket, formákat és színeket kívánunk nyújtani. Harmadszor, ahogyan a Bonvino a badacsonyi mikrorégió aktív turisztikai, gasztronómiai tudásközpontja, úgy a belsőépítészet is legyen amennyire lehet badacsonyi, balatoni és magyar."

Csap Viktor, a Geppetto Bonvino projektjének felelős tervezője elmondta: "A Bonvino olyan, mint az otthonod" ha egy picit bátrabb lennél. Ez a koncepció vezeti végig a vendégeket egy borutazáson, amely a recepción, az általunk kreált borrulettel kezdődik, a szintén egyedi dugóhúzó-szobakulcson, a közlekedők borkészítést elmesélő falfestményein és szőlőfürtöt idéző szőnyegein át a szobákba, és így tovább… Reméljük, a hotelvendégek és értékelik azt a kivételes, közös alkotó munkát, amelyre a Bonvino menedzsmentje alkalmat adott." www.hotelbonvino.hu

A Bonvino belsőépítészeti munkáiban részt vettek:

- Elek Márton, stúdióvezető
- Csap Viktor felelős belsőépítész tervező
- Buzogány Ildikó belsőépítész tervező
- Piros Panna enterior stylist
- Klimes Ákos koncepció tervező
- Jakócs Dorottya: falfestmények
- Réczey Zoltán grafikus
- Geréby Zsófi: lámpa- és textiltervező