Síparadicsom Colorado

Ez az épület valósult meg Michael F. Gallagher tervező elképzelésében, aki hiszi, hogy a tudásnak, a szenvedélynek és az elkötelezettségnek együtt kell érvényesíteni a tervezői munkában. 30 éves szakmai tapasztalatával nagyon sok fenntartható, környezetbarát házat tervezett és valósított meg Denverben, a colorádói Sziklás-hegységben és Kaliforniában. Ezen a házon Michael, Donna Grace McAlear-rel dolgozott együtt, aki az atlantai székhelyű New Mood Design belsőépítészeti stúdió munkatársa.

Bortároló, és hordó asztal

Acél lépcső és széles ajtajú felvonó

Az 557 négyzetméteres ház egy modern, hegyi - kis képzavarral élve - téli nyaraló, fantasztikus kilátással a hegyekre és a sípályára, a kolorádói Breckenridge-ben. Három szintjének legfelső emeletén van egy hatalmas nappali, amelynek teraszra nyíló ablakai egyenesen a hegyekre néznek. A penthouse-jelleget nem csak a hatalmas tér, hanem a fények és a nagyméretű ablakok is erősítik. A középső szinten lehetőség van arra, hogy a síelésből hazatérve egyszerűen becsússzunk a házba, és ezen az emeleten van a lányok és a fiúk lakosztálya is. Minden szintre lifttel is el lehet eljutni. Itt található még egy szülői, családi szoba, több fürdőszoba és egy hangulatos "borbarlang" is. A ház kívülről a szikla, a faburkolatok és az acél sajátos egyvelege, amely képes úgy megjeleníteni az épületet, hogy az beleolvad a tájba és otthont varázsol a hegyekben.

Lounge nappali és kandalló

Penthouse nappali a hegyekben

Ezüst színű kanapé és ülőgarnitúra

Minden külső és belső részlet kifinomult és egyedi. A New Mood Design belsőépítészeti stúdió szolgáltatásainak szinte teljes tárházát felvonultatta a munka során. Megtervezték, kivitelezték, beszerezték és házhoz szállították a konyha és fürdőszoba bútorait és a kiegészítőket. Az ügyfél egyetlen kívánságát teljesítették, mely szerint ő egy minimálisan berendezett otthont és funkcionálisan tökéletes, illetve elegáns hétvégi házat szeretett volna, ahová vissza lehet vonulni családostul síelni egy kicsit.

A kényelmet a meleg színek és a puha süppedős fotelek, a kandalló is támogatják. Az egyedi tervezésű hatalmas konyha és ebédlő nagyobb létszámú vendégsereget is könnyedén kiszolgál. A fürdőszobákba belépve az az érzésünk támad, hogy ez a teljes felüdülés szigete. Egy kád forró víz, egy illatos fürdő és egy pohár bor feledteti a téli fagyokat és megszépíti a havas hegyek látványát a hatalmas ablakokon keresztül.

Narancssárga kanapé

A belső térben meleg, semleges színek dominálnak, így természetes környezetet és lágyságot kölcsönöz a tiszta, modern vonalak számára. A világítás megoldásai is merészen modernek, olyan elismert tervezők munkáját dicsérik, mint Ingo Maurer és Jeremy Cole, legszebb példa erre a lépcsőházi csillár.

Szoboszlai Krisztina

Világoskék fotel és állólámpa

Modern konyha és étkező

Bárszékek és tömörfa étkezőasztal

Mozaik konyhacsempe és modern páraelszívó

Narancssárga étkezőszék

Étkező és lift a házban

Penthouse hálószoba

Hálószoba, tv szekrény, kandalló

Fürdőszoba ovális kád lekerekített fürdőszoba szekrény

Gyerekszoba emeletes ágyakkal

Barna hálószoba fal