Indusztriális építészet és lakberendezés

Az újdonsült vásárlóknak sikerült egy különleges ingatlant találniuk, és ügyes trükkökkel megvalósították elképzeléseiket. A ház egy iskolaudvar mellett található, azonban kilátása egyedülálló. A tervező stúdiónak - Wheeler Kearns Architects - nem volt egyszerű dolga, a cél, egy a padlótól a plafonig érő üvegfal kialakítása, és mindeközben a teljes intimitás elérése volt.

Amerikai lakberendezés Wheeler Kearns Architects

Modern ipari hangulatú nappali minimál elemekkel
A nappali konyha együttest teljesen megnyitották az udvar felé, ezzel elérték, hogy a déli fekvésű ingatlanba rengeteg természetes fény áramoljon be egész nap. A fa pavilon fölött meghagytak még egy ablak sávot, ami a belső közösségi tereket is bevilágítja, így mind a konyha, mind a térelválasztó funkcióval is rendelkező gigantikus beépített szekrény-együttes elegendő természetes megvilágítást kap. A sok fa felület és burkolat nagyon kellemes, meleg hatású, igazán otthonossá teszi a hatalmas betonnal és acéllal tűzdelt tereket. Építészetileg egy letisztult, indusztriál hangulatú koncepciót kapunk, míg lakberendezés szempontból minden organikus irányt vett.

Modern világos nappali és konyha beépített fa bútorokkal

Nagy belmagasság minimál konyhával

Fényes felületű konyhasziget

Nappali szekrény és konyhabútor egysége

Modern minimál kandalló design

Sötétbarna kanapé fém lábakon

Oliva zöld íróasztal

A sok sötét árnyalatú faburkolatot nagyon ügyesen ellensúlyozzák a fehér plafonnal illetve a fentről jövő természetes megvilágítással. A berendezés nagy része világos pasztellekből áll, a szürke könnyű és finom árnyalatait alkalmazták.  Ügyes trükk például az is, hogy egy lábas kanapét terveztek be, ugyanis a hajszálvékony lábakon lebegő csinos vonalú, lapos kanapé fellazítja a teret. Eames gyerekeknek tervezett Elefánt székét is láthatjuk a nappaliban egy formatervezett pihenő fotel és lábtartó mellett.

Érdekes megfigyelni, hogy a közösségi terekben egyáltalán nincs fali dekoráció, hiszen az üvegfalakon kívül mindent beépítettek és tárolásra használnak. Ennek ellenére egyáltalán nem unalmas a tér, hiszen a csodálatos kert önmagában is szép látványt nyújt minden évszakban.

Minimál fürdőszoba rejtett világítással

Minimál fürdőszoba fa és beton egysége

Konditerem berendezése futógépekkel

Az ingatlan köré beton falat emeltek szemmagasságig, hogy megvédjék az ott lakókat az idegen tekintetektől. Bár elsőre mindenki azt gondolná, ettől nyomasztó lesz a kert és ezért soha nem alkalmazna ilyen megoldást - vessünk egy pillantást arra, itt hogyan oldották ezt meg. Nagyon ötletesen, zöld futónövénnyel borították a betont néhány helyen, hogy lazítsák a hideg hatást. Ezen kívül a fal mögött fák magasodnak és a chicagói horizont látszik, ami nagyon kellemes látványt nyújt. Az emeleti hálószobákban, hasonló megoldást alkalmaztak - a süllyesztett erkélyek falait rézlemezzel borították, hogy árnyékolják az üvegezést illetve megőrizzék a lakók intimitását.

Minimalista ház és építészet belső világítás

Modern ház kertkapcsolata sárga kerti bútor

A ház érdekes, de nagyon jól megtervezett és kivitelezett ötvözete az indusztriál és organikus tervezésnek.

Szöveg: Marczincsak Erika - lakberendező