Tetőtéri lakás központba épített kandallóval

A régi bérházak padlásterében már régóta divat modern lakásokat kialakítani. A felújítással általában a ház is nyer, hiszen ilyenkor nemcsak a homlokzatot hozzák helyre, hanem a tetőt is kicserélik. És ha egy belvárosban a legtöbb ház tetejét kicserélik, vagy felújítják, akkor jó lenézni rájuk. Ennek a lakásnak a teraszán állva az elénk táruló, színes bádogkavalkád és kéményerdő olyan, mintha egy festményt néznénk.


Erkély
A nappaliból nyíló terasz nem túl nagy, de egy kisebb társaságnak vagy családnak pont elegendő lesz. Jó ötlet a 6 személyes étkező elhelyezése, mert a falhoz tolt pad fix, és itt nincs szükség háttámlára sem, hiszen a manzárd függőlegesen futó határoló fala ezt a szerepet tölti be. A másik oldalon pedig a mobil székek mögött bőven van hely közlekedni. Bár Svédországban a napsütéses órák száma messze nem éri el a citrusfajták szükségleteit, nyári terasz dísznek fantasztikusak a cserépben nevelkedő citromfák.

Tetőterasz citromfával kerti bútorokkal

Tetőterasz városi panorámával kerti bútorokkal napernyő

Manzárd tetőterasz grillsütővel


Nappali
A nappali egy szintbe került az erkéllyel, ezért mikor nyitva az ajtó, a panoráma a szobából is élvezhető. Ráadásul ez a szoba minden oldalról kapja a fényt, így a tipikus skandináv fehérség még jobban érvényesül. Az egész lakás érdekes alaprajza a nappaliban is izgalmassá teszi a tereket. A gerendák nem csak rusztikussá teszik az összhatást, de funkcióval is bírnak, a hangulatvilágítást rejtik magukban. A középbarna hajópadló nagyszerű kontrasztban áll a fehér falakkal és bútorokkal. A lakás központjában elhelyezett, kemenceszerű kandallónak komoly szerepe van a lakás fűtésében is, emellett hihetetlenül hangulatossá teszi a közösségi teret. A színekkel bátran bántak a tulajdonosok. A nappali szőnyegének kissé keleties beütése, és színei is visszaköszönnek a kanapéra dobott párnákon. A fehérséget nemcsak színes textilekkel, hanem képekkel, növényekkel, sőt érdekes kiegészítőkkel is feldobták. A század eleji tálaló kocsi, a tároló funkciót is ellátó kosár, és a bőr puff is nagyszerűen simulnak a térbe, és fokozzák a lakás otthonosságát.

Nappali tetőterasz kapcsolattal felületkezelt gerendákkal

Nappali színes képekkel és fehér barokk komóddal olvasófotellel

A szobák
A lakás óriási alapterületének köszönhetően minden háló helyiség tágas, jól berendezhető. A keleti vonal minden szobában visszaköszön. A textilek, különleges tapéták, a rejtett zugok maximális kihasználása és az uralkodó színek segítségével rendkívül otthonos, igazi családi fészket alakítottak ki.  

Dolgozószoba egyedi könyvespolc rendszerrel

Egyedi falipolc kialakítás

Sarokba rakott olvasófotel

Hálószoba nagyvirágos tapétával

Gyerekszoba lakberendezés tetőtérben


Konyha
A konyhában a padló színével megegyező frontokat alakítottak ki, kiegészítve high tech üveg és króm felületekkel. Az étkezést kiszolgáló helyiségek rendkívül praktikusak, a tudatosság süt minden elem elhelyezéséből. A keleties szőnyeg nem csak hangulatossá teszi a konyhát, de a konyhában tartózkodást is kellemessé teszi.

Egyedi tetőtérbe épített konyha

Modern egyedi konyhabútor

Tetőtéri konyha és étkező egy térben

Tetőtéri konyha modern tágas kényelmes felülettel

Nappali konyhával és étkezővel egybe nyitva

Konyhai mosogató és polcvilágítás

Konyha dekoráció vintage étkezőasztal

Fürdő
A fürdőszobában folytatódik a lakás többi részének minden eleme: a fehér falak, a sötét fa padló és a bútorok szobaszerűvé teszik a fürdőt. Ebben a szokatlanul nagy fürdőben az óriás szabadon álló kád mellett helyet kapott egy épített zuhanyzó is, így gondoskodik a család abszolút kényelméről.

Modern svéd fürdőszoba üvegezett vitrinszekrénnyel

Tetőtéri fürdőszoba ovális térben álló fürdőkáddal

Szöveg: Vasas Anikó