Az iroda több, mint 15 éves tapasztalattal a háta mögött ismét magas színvonalú munkát végzett. A ház minden szeglete az igényességről, design-ról árulkodik, és nagyszerű tartózkodást ígér a megbízóinak. A ház közvetlenül a Balaton partján áll. Szinte minden helyiségből pazar kilátás nyílik a magyar tengerre. Ezt a látványt mintegy meghosszabbítva a tervezők számos elemet alkalmaztak, amitől a házban is az lehet az érzésünk, mintha a vízparton lennénk. A hullámosan kialakított gipszkarton álmennyezet a Balaton hullámait juttathatja eszünkbe. Ezt a hatást erősíti a márvány-üveg kandalló kéményének kőburkolata is. A víz visszaköszön a színekben is. Az álmennyezetbe rejtett halványkék LED világítás, és a lakás egészében gyakran alkalmazott kék szín különböző árnyalatai visszafogottan, elegánsan jelennek meg a tiszta fehér háttér előtt. A közösségi tereket nagyméretű kőlapokkal burkolták, az igényesség és nagyvonalúság itt is megjelenik. A hálókban alkalmazott felső kategóriás parketták színvilága elegáns hangulatot kölcsönöz a szobáknak.

A bútorok és kiegészítők mind-mind olasz design elemek. A lehető legkevesebb darab alkalmazásával a terek szellősek maradnak, a funkcionalitás így szépen érvényesül. Az étkező és a nappali bútorai remekül harmonizálnak egymással. Az étkező mahagóni asztala elegánsan töri meg a környezete fehérségét, ez a gyönyörű darab önkéntelenül magára vonzza a tekintetet. A konyha a legmagasabb szintű professzionalizmust tükrözi. Semmi felesleges nem töri meg az egységes képet, a hibátlanul fehér fényes felületek tisztaságot és egyszerűséget sugallnak. A kiegészítők és berendezések króm csillogását a design lámpák emelik ki

A fürdőszoba tökéletes egyszerűsége igazi wellness hangulatot teremt. A tervezők az érdekes alaprajzú helyiséget úgy alakították ki, hogy amellett, hogy tágas, több funkciós teret építettek, közben megőrizték az intimitását. Az épített, esőztető zuhanykabin homok színű burkolata ismét a vízpartra emlékeztet, ez a burkolat pedig tovább folytatódik a mosdó felett is. A kisebb medencének is beillő kád akkor is rendelkezésre áll, ha az időjárás nem engedi meg a balatoni fürdőzést. A kádat egy üvegfal választja el a hálótól, amely a szoba oldalán egy könnyű, petrolkék függönyt is kapott. A hálószoba textil-üveg kombinációját erősíti az óriási, Balatonra néző ablak is. 

Tervezte és kivitelezte:

Lima Interior Design

 

 www.limaeurope.hu