Fekete-fehér előszoba bútor

Egyedi tervezésű fekete-fehér előszoba bútor

Modern nappali bükk színű padlólappal és modern kanapé

A nappali falán és a konyhabútoron is megjelenik a világos fafelület.

Monokróm lakberendezés természetes és natúr kiegészítőkkel

Egyáltalán nem könnyű két alapszínnel tervezni, főleg ha fekete-fehér kombinációról van szó. Nem lehet nagyon elrontani, de könnyen válhat unalmassá, vagy kelthet sakktábla hatást. A fekete mélységet ad a tereknek, a fehér tágas, világos hatást kölcsönöz. Bonyolult megtalálni az egyensúlyt, főleg ha nagy alapterületű, nyitott térről van szó.

A lengyelországi tervezőstúdió alkotói több világos natúr, és a fürdőben trópusifa árnyalattal lazította az erős kontrasztot. Jól átgondolt finom textúrákkal tették izgalmassá a látványt: a fekete mintás szőnyeggel, a csíkos és a lime színű párnákkal, vagy a felrakott tűzifa természetességével. A magasfényű felületek és a függőlámpák asszimmetriája finoman bontják meg a tér egységét, ezzel mozgalmasabbá téve a designt. A különböző helyiségekben egy-egy kiegészítőszínt választottak az alapszínek mellé. Az almazöld annyira friss, tavaszias, vidám, hogy egy-két színfolt teljesen feldobja az egész lakást. Látványa nagyon üdítően hat a szemnek. A piros viszont érzéki, intim hangulatot kölcsönöz a hálószobának.

Fekete asztal és lámpa egy monokróm színű lakásban

Modern konyhabútor nagy fehér munkalappal

Fehér konyhabútor natúr fa oldalfallal fehér munkalappal

Fekete magasfényű konyhabútor fa kerettel

Modern szuper konyha nagy páraelszívóval

Natúr étkezőasztal, fekete és lime színben

Modern egyedi lépcső natúr fa színebn

Dekoratív design óra folyosó falán

Nyírfa franciaágy piros Arne Jacobsen fotellel

Tetőtéri fürdőszoba trópusifa padlóval

Fekete-fehér fürdőszoba ötlet

Krokodil mintás fekete csempe a fürdőszoba

Matt fekete csempe fürdőszobába

Mozaikcsempe fürdőszobába

A játékos elemek hangulatossá, személyessé teszik a helyiségeket. A lépcsőházat egy igazán különleges fali óra díszíti, a fürdőben pedig egy nagy méretű virág mozaik látható. A falakon néhol a családi fotók köszönnek vissza. A monokróm design koncepció ellenére a tervezőnek sikerült egy meleg, családi otthont kialakítania, amely modern, elegáns, friss, játékos.

Szöveg: Marczincsak Erika - lakberendező