A négytagú család közvetlen tengerparti nyaralójának megtervezésekor az egyszerűség, a kényelem és a letisztult modern megjelenés voltak a legfontosabb szempontok. A ház belső tereinek kialakításakor a loft stílusra jellemző megoldásokat alkalmaztak, amelyet friss színekkel tettek barátságossá. A teljesen homogén felületet adó, fehér műgyanta padló nem csak egységbe rendezi a helyiségeket, hanem az egész házban végig futva ragyogó alapot ad a berendezési tárgyaknak. A látszóbeton elválasztó falak határozott szürke hatását a fehér falak és a türkiz-narancs kiegészítők lágyítják. Szintén a tér egységbe rendezését hivatott szolgálni a mennyezet kialakítása. A nappali fölé helyezett süllyesztett, változtatható színű RGB LED fény a konyha fölött is visszatér egy másik változatban.

A nappali és konyha közös fala a tengerre néz, ezt a csodálatos látványt eltolható üvegfal segítségével engedik be a házba. A terasz berendezését a lakással teljesen megegyező stílusban alakították ki a tervezők, így a színek és formák is visszaköszönnek.  A nappali stílusos egyszerűséggel berendezett, tökéletes helyszíne a pihenésnek, közös beszélgetéseknek. A kényelmes kanapé, a design fotel és a visszafogottan színes párnák hívogatóan csábítanak.

A konyha és étkező ebben a házban összeolvadt. Nem csak egy térben kaptak helyet, de mind a berendezésük, mind a felhasznált anyagok tekintetében egységes képet mutatnak. A nyaraló funkció miatt a konyha nem túl nagy, valóban csak a legszükségesebb elemeket tartalmazza. Egy ilyen helyen az ember nem a tűzhely mellett állva képzeli el az időtöltést. Az étkező melletti fal beépített szekrényei türkiz frontokat kaptak, ez a merész szín a narancs áttetsző műanyag székekkel már-már retro hatást nyújt. A mennyezetről belógatott design lámpák mesterien rímelnek a helyiség többi részében található sötét és fehér játékára.

A lépcső légiesen visz fel az emeleti hálókhoz. A fehér, szintén műgyantával borított lépcsők hátteréül a látszóbeton szolgál, amely a tartó acélhuzalokkal együtt ipari megjelenést ad a folyosónak. A puha türkiz bútorkárpittal bevont ülőkék ennek a hűvösségét ellensúlyozzák. A családi hálókban, és a hozzájuk tartozó fürdőkben folytatódik a beton-fehér-türkiz-narancs négyesfogat hódítása. A recept minden helyiségben eltérő mennyiségben tartalmazza a földszinten alkalmazott színeket, de az összhatás mindenhol ugyanaz: tökéletes letisztult, modern vonalak, pihentető színek és formák, maximális kényelem. A gyerekszobához tartozó fürdő kék mintás cementlap hatású padlóburkolata a narancs üveggel leválasztott zuhanykabinnal igazán fiatalos. A szülői fürdőben pedig a hálóhoz hasonlóan a kék és a fehér az uralkodó szín, amelytől az lehet az érzésünk, mintha a víz, a tenger folytatódna itt. A vendég hálókat és fürdőket úgy alakították ki, hogy egy-egy színnel kifejezhetőek legyenek. A sárga, a kék és a pink uralkodó színek alapját mindenhol a fehér adja, sajátosan egyedivé téve így a helyiségeket.

Tervezte és kivitelezte:

Lima Interior Design

 

 www.limaeurope.hu