Fehér szoba kék ablakkeretekkel

Cementlap nappaliban

Ez a nem egészen 50 négyzetméteres lakás egy fiatal pár számára készült, akik egyelőre egy gyermekükkel élik az életüket itt. A kis méret nem korlátozta a tervezőket, ideiglenes és fix falak alkalmazásával mindennek jutott hely, a színek pedig mindezt izgalmassá, moderné és fiatalosság teszik.

A lakás legizgalmasabb megoldása az eltolható, többfunkciós fal, amely a nappalit választja el az intim zónától. A médiát rejtő, egyébként fix-nek látszódó középső falfelület teljes egészében átforgatható, így akár a nappaliban a kanapén ülve, akár a hálóban lehetőség van a tévézésre, mindezt egyetlen eszköz segítségével. A fal mindkét oldalán tolóajtó segítségével lehet teljesen, vagy részlegesen elválasztani a két helyiséget egymástól, a napszaktól vagy az aktuális tevékenységtől függően. A hálószobában még egy nagyon praktikus megoldást is alkalmaztak: az ágyszekrényt. A franciaágy nappal felcsukható, így a helyén óriási játszótér áll rendelkezésre a gyerekek számára. A teret a lakás más részein is zseniálisan használták ki, a kiugró ablakfülkében kapott helyet a két dolgozóasztal, a konyha és étkező pedig ugyan kicsi, de nagyon praktikus elrendezésű.

Home office nappaliból leválasztva

Cementlap konyhafal

A falakat fehérre festették, és az ablak- a fal és az ajtófülkékben karakteres türkizzel bolondították meg, ettől a megoldástól játékos, fiatalos lett az összhatás. A több helyen is alkalmazott patchwork cementlap mintás burkolatok szépen simulnak a képbe, az előszoba, a konyha és a gyereksarok színes mintás kavalkádja izgalmas, modern hatású a lakás. A mennyezeti világítás az egész lakótérben ugyanazzal a technikával készült, a süllyesztett-takart LED csövek amellett, hogy nagyon dekoratívak, még energiatakarékosak is.  Az egész lakáson végigfutó nyers tölgyfa padló meleg alapot ad a ragyogó fehérségnek és színkavalkádnak. A fürdőben ismét visszaköszön a türkiz, a csempén több árnyalatát is használta a lakberendező. Ebben a helyiségben még egy viszonylag nagy kádnak is jutott hely.

Cementlap burkolat gyerekszobába

Cementlap minta hálószobába

Tévé a fal két oldalán

Zöld és fehér fürdőszobai burkolat

Natúr fa fürdőszoba bútor

Falburkolat többféle zölddel

Kis lakás alaprajz