A Lima, ahogyan mindig, most is tökéletesen ráhangolódott a megrendelők igényeire, és ismét kreatív megoldásokban gondolkodott. A fiatalok egyelőre kettesben költözhetnek be hamarosan álmaik otthonába. Gyermekeik ugyan még nincsenek, de már előre tervezve a jövőt, új házukban több gyerekszobát is  akarnak. A ház egyszintes, kényelmesen tágas terek jellemzik. A nappali felett futó mennyezet magasabb, mint a többi helyiségben, éppen a tető ferde vonalát követi. A sötétre pácolt fa burkolat meleggé, otthonossá varázsolja a teret a nagy légtér ellensúlyozásával. A nappali ráadásul néhány lépcsőfokkal lejjebb került a konyha-étkező egységtől, így a közös légtér ellenére nemcsak optikailag került elválasztásra a nagyvonalú helyiség.  A közösségi terekben óriási, magas fényű, fehér kőlapokkal fedték a padlót. A hatalmas ablakok nappal, a modern, kortárs design lámpák pedig este rengeteg fénnyel árasztják el a házat. A berendezés során használt számos üveg és fényvisszaverő felület, ahogy a padló is, a fényt felerősítve ragyogóan tiszta hatást kelt.

A lakásban telles területén jellemzően természetes anyagokat válogattak össze. A felhasznált magas minőségű anyagok mellett nagy hangsúlyt fektettek a bútorok, kiegészítők és lámpák beszerzésére is. A konyhát az előtértől egy többfunkciós blokkal választották le, amely minden oldalról más igényeket szolgál ki. Az egész meleg színű faburkolatot kapott, mely által kiemelkedik a térből, az őt körülölelő fehérségből. A konyha irányából tárolókat, az étkező felől borhűtőt és tálalószekrényt rejt, míg a közlekedő felől egyszerű falként funkcionál, amely igényes hátteret nyújt a gyönyörű kortárs festménynek. A konyhabútor homogén, világos színű frontja belesimul a fal fehérségébe. A csodálatos design lámpák aranyló gömbként csillognak a konyhasziget felett. Az étkező bútorai puha szőnyegen állnak, a mahagóni asztal a fekete acél lábakkal, és a hozzá illő bőr huzatú székekkel elegánsan állnak a gyertyákat imitáló üveg lámpabúra alatt. A nappali hatalmas kanapéja, és a kiegészítők is visszafogottan elegánsak. A sok fény miatt a sötétszürkére festett fal nem sötétíti el a szobát. A helyiség legmeghatározóbb eleme az acélból hajlított egyedi tervezésű lámpa család. A különböző magasságokban belógó csillárok nagyszerűen érvényesülnek a fehér-világos környezetben.

A hálószobában, és a hozzá kapcsolódó gardrób helyiségben a színvilág kissé melegebbre, sötétebbre változik. A fal tégla hatású burkolata, és a sötét üveg ajtók hatására  könnyed és szellős hangulat uralkodik, ezt a kiegészítő textilek és a puha padlószőnyeg  jól kiegészíti. A szülői fürdőszobában kialakított üvegfalú szauna, és az épített, medenceszerű kád exkluzív minőségű anyagokból készült.

A gyerekszobákat egyelőre semlegesre tervezték, csak később kapják meg végleges formájukat, amit új lakói vesznek majd birtokba. A gyerekszobákhoz tartozó fürdőt a színes, patchwork mintázatú cementlappal tették játékossá, a ragyogó fehérség pedig itt is tisztaságot és fényt áraszt.

Tervezte és kivitelezte:

Lima Interior Design

www.lima-world.com/en/