Rusztikus lakberendezés vidéki házban

A telek előnyös fekvését kihasználva rendkívül világos, családias otthont alakítottak ki a régi alpesi házból. Sok fa és kő felhasználásával az összhatás rusztikus lett, amit a fehér falak és a világos kiegészítők tesznek barátságossá. Ezt már csak fokozza a szemet gyönyörködtető látvány, amely a szintén fából készült nyílászárókon át tárul a házban tartózkodók elé. Függönyöket nem is tettek fel, a fény és a kilátás zavartalanul tér be a házba nap, mint nap.

Vidéki ház terméskő kandallóval


A padló a vizes helyiségeken kívül az egész lakásban természetes fehér tölgyből készült, a legmagasabb minőségű burkolóanyag felhasználásával. A régi falakat kibontották, hogy minél több egybefüggő teret nyerjenek, a helyükön pedig meghagyták a tartógerendákat, amelyeket az egész házban a mennyezeti gerendákkal egyforma színűre pácoltak. A nappali meghatározó eleme a terméskővel burkolt kandalló, ami elengedhetetlen kelléke a romantikus közös kiüléseknek, ezen kívül pedig kiegészítő fűtést is nyújt a csípős estéken.


A konyha finom színei és formái romantikus hangulatot kölcsönöznek a közösségi térnek. A rengeteg szekrény és tároló, illetve a funkciók kialakítása arról árulkodik, hogy ez nem csak egy látványkonyha, a tulajdonosok minden bizonnyal sok időt töltenek itt. A vidékies kiegészítők játékosságot adnak a helyiségnek. A nappali és étkező egységét a rusztikus kiegészítőkkel és bútorokkal teremtették meg. A kanapé kárpitja, az óriási párnák, az antikolt felületek által otthonos, barátságos hátteret nyújtanak, akár családi kikapcsolódáshoz, akár nagyobb baráti összejövetelekhez.

 Romantikus fehér konyhabútor vidéki lakberendezés

Fehér vidéki stílusú konyhabútor üveges vitrinszekrénnyel

Konyhai dekoráció ötletek

Kandalló terméskő burkolattal

Szakácsönyv tartó állvány romantikus konyhában

Vidéki hangulatú lámpa étkezőbe

Rusztikus kandalló ötlet

Romantikus és vidéki hangulatú asztaldekoráció

Vidéki hangulatú nappali berendezése

Vidéki hangulatú étkezőbútor

Romantikus nappali és étkező lakberendezés tömörfával

Vidéki stílusú hálószoba erkéllyel

Dolgozósarok vidéki házban

romantikus mosdópult vidéki hangulatú házban

Rusztikus fürdőszoba fahatású burkolat zuhanyzóba

A terasz a nappali óriási ajtóin át, és a kertből is megközelíthető. A tartóoszlopokat itt is terméskővel burkolták, a padlót pedig időjárásálló deszkákkal fedték. Ugyan nem fedett, csak a háló kiugró erkélye ad némi védelmet az esővel és széllel szemben, mégis a család központi találkozóhelye lehet nyaranta. A puha textileknek, és a világítás gyanánt használt gyertyaházaknak köszönhetően a nyáresték itt kellemes, romantikus hangulatban telnek. Az ember szinte a vadonban érezheti magát, a képeket nézve már-már a madárcsiripelés is hallható.

Étkező a teraszon tömörfából

Kerti étkezőasztal dekorációs ötlet sütemény és bor, virágláda alpakka

Kerti bútor párnával

Lámpások teraszra és esti fények asztaldekoráció ötlet

Erkénydekoráció lámpákkal, madáretetővel, virágládával

Szöveg: Vasas Anikó