A teraszon ülve szinte az erdőben érzi magát az ember. A telek előnyös fekvését kihasználva rendkívül világos, családias otthont alakítottak ki a régi alpesi házból. Sok fa és kő felhasználásával az összhatás rusztikus lett, amit a fehér falak és a világos kiegészítők tesznek barátságossá. Ezt már csak fokozza a szemet gyönyörködtető látvány, amely a szintén fából készült nyílászárókon át tárul a házban tartózkodók elé. Függönyöket nem is tettek fel, a fény és a kilátás zavartalanul tér be a házba nap, mint nap.

A padló a vizes helyiségeken kívül az egész lakásban természetes fehér tölgyből készült, a legmagasabb minőségű burkolóanyag felhasználásával. A régi falakat kibontották, hogy minél több egybefüggő teret nyerjenek, a helyükön pedig meghagyták a tartógerendákat, amelyeket az egész házban a mennyezeti gerendákkal egyforma színűre pácoltak. A nappali meghatározó eleme a terméskővel burkolt kandalló, ami elengedhetetlen kelléke a romantikus közös kiüléseknek, ezen kívül pedig kiegészítő fűtést is nyújt a csípős estéken.

A konyha finom színei és formái romantikus hangulatot kölcsönöznek a közösségi térnek. A rengeteg szekrény és tároló, illetve a funkciók kialakítása arról árulkodik, hogy ez nem csak egy látványkonyha, a tulajdonosok minden bizonnyal sok időt töltenek itt. A vidékies kiegészítők játékosságot adnak a helyiségnek. A nappali és étkező egységét a rusztikus kiegészítőkkel és bútorokkal teremtették meg. A kanapé kárpitja, az óriási párnák, az antikolt felületek által otthonos, barátságos hátteret nyújtanak, akár családi kikapcsolódáshoz, akár nagyobb baráti összejövetelekhez.

A terasz a nappali óriási ajtóin át, és a kertből is megközelíthető. A tartóoszlopokat itt is terméskővel burkolták, a padlót pedig időjárásálló deszkákkal fedték. Ugyan nem fedett, csak a háló kiugró erkélye ad némi védelmet az esővel és széllel szemben, mégis a család központi találkozóhelye lehet nyaranta. A puha textileknek, és a világítás gyanánt használt gyertyaházaknak köszönhetően a nyáresték itt kellemes, romantikus hangulatban telnek. Az ember szinte a vadonban érezheti magát, a képeket nézve már-már a madárcsiripelés is hallható.

Szöveg: Vasas Anikó