A butikhotelt 2014-ben nyitották, a látvány Giuseppe Merendino tervezőt dicséri. Ez a szicíliai csoda távol a városi pörgéstől és a tenger nyüzsgő partszakaszaitól, az igazi, érintetlen környezetben fekszik az Etna lábánál. Kikapcsolódást, feltöltődést ígérnek a tipikus mediterrán növények, a vad romantikus kert, a feszített víztükrű medence és a fantasztikus kilátás a Földközi tengerre. Az épületet 40 olajfa, citrusfák és szőlőültetvények veszik körül. A varázslatos vidéki szálloda kertjében saját termesztésű gyümölcsök és zöldségek nőnek, amelyekből az étteremben készülnek a nagyszerű mediterrán fogások. Az épület eredeti stílusát megőrző főépületet 15, teljesen különböző stílusban kialakított vendégszoba veszi körül. A régi és az új olyan harmóniában van jelen az egész épületben, ami egyszerre lenyűgöző és magával ragadó.

Monaci Delle Terre Nere hotel

A régi modern
A szobák kialakításánál különösen ügyeltek arra, hogy a régi falakat, tartóelemeket, gerendákat meghagyva alakítsák ki az enteriőrt. Modern anyagok, bútorok és szaniterek felhasználásával még ki is hangsúlyozták a hagyományos építészeti megoldásokat. A falak sok esetben 50-60 cm-es vastagsága meghatározza az épület középkori jellegét. A falak textúráját alapvetően megtartották, de bizonyos helyeken simára csiszolták, így enyhén loft jelleget is kapott a szoba. Különösen az ágy körül és a közlekedő helyeken a sima falak a kényelmet is szolgálják, hiszen az érdes, kemény kő akár sérüléseket is okozhat. Bár Szicíliában a tél is enyhe, a nyár pedig kimondottan forró, a kandalló mégis jó szolgálatot tehet egy csípős estén, vagy kora tavaszi reggelen, és a tűz melege a hideg kő felületeket is barátságosabbá teszi.

Bár Szicíliában a tél is enyhe, a nyár pedig kimondottan forró, a kandalló mégis jó szolgálatot tehet egy csípős estén, vagy kora tavaszi reggelen, és a tűz melege a hideg kő felületeket is barátságosabbá teszi.

A falak textúráját alapvetően megtartották, de bizonyos helyeken simára csiszolták, így enyhén loft jelleget is kapott a szoba. Különösen az ágy körül és a közlekedő helyeken a sima falak a kényelmet is szolgálják, hiszen az érdes, kemény kő akár sérüléseket is okozhat.

Rusztikus hálószoba egy sziciliai szállodában

Elegáns modern rusztikus hálószoba

A padlót meleg színű betonfestékkel festették, így a szobába lépve olyan érzése lehet a látogatónak, mintha langyos homokon sétálna. A természetes fény minden oldalról árad be a szobába, a lőrés ablakok mellett a tetőn vágott plusz ablakok is tovább növelik a fény bebocsátását. A bútorokat gondosan válogatták, vigyázva, hogy ne törje meg a szoba romantikáját felesleges túlzásokkal. A berendezés színei a törtfehér és a tölgy, de a padlóra dobott állatbőr, és a piros szivacs ülőke is tökéletesen simul ebbe a rusztikus környezetbe. A mesterséges megvilágítás visszafogott, hangulatos, így a romantikus esték garantáltak.

Középkori eklektika
Ebben a szobában a stílusok lágyan keverednek egymással, a színek és anyagok teljes harmóniában nyújtják a kellemes, otthonos érzetet. A kandalló épített, a felhasznált kövek formája az ókori kultúrát idézik. A lépcső légiesen vezet fel a második szinten található helyiségbe. Az elválasztó merészen egy súlyos függöny, ami a téglafalak hidegségét és merevségét tökéletesen ellensúlyozza. A nagy belmagasság miatt a teret tágasabbnak érezhetjük, mint amekkora valójában. A berendezési tárgyakat itt is gondosan válogatták össze, a törtfehér és a drapp szín az uralkodó. A fa hajópadlóra dobott állatbőr és a színes kép a falon melegebbé, otthonosabbá varázsolja a teret.

Mediterrán stílusú hálószoba

Romantikus lakosztály
A lakosztályba egy üvegajtón át érkezünk. A hajópadló és a mennyezet fa burkolatán kívül csak kővel találkozunk, ami önmagában nagyon rideggé tenné az összbenyomást. Ezt ellensúlyozta a tervező a két féle kék- és a napsárga szín alkalmazásával. A puha kanapé és a kőből kialakított pihenő párnái hívogatóan csábítanak a pihenésre. A kanapéval szemben elhelyezett óriási ablakon keresztül csodálhatjuk a lélegzetelállító kilátást. A pihenő alatt kialakított tárolóban egy modern borhűtő gondoskodik a vendégek teljes kényelméről. A rusztikus, kezeletlen kőlépcsőkön át juthatunk el a hálószobába, amelytől csak egyetlen pengefal választja el a fürdőt.

A háló meghatározó eleme a rakott szoknyát viselő kisasztal, és a fejvégen a falra erősített, festett-faragott fa dísz. A természetes fény itt kevesebb, de mivel ezt a helyiséget leginkább a pihenésre használják, ezért ennek nincs is túlzott jelentősége. A fürdő szaniterjei a legmodernebb design-t képviselik. Az íves, szabadon álló kád, és a hozzá illő mosdók vidékiessé, és otthonossá teszik a hangulatát. A törölköző szárító funkcióját betöltő létra szintén a vidékies stílust erősíti.

Rusztikus különleges hálószoba minimál kandallóval

Modern olasz bútor

Rusztikus mediterrán fürdőszoba

Új a régiben
Az épület egy részét teljesen más stílusban alakították ki. Ebben a szárnyban olyan szobák kaptak helyet, amelyek berendezése bár szinte teljesen megegyezik a középkori szárnyban találhatókkal, mégis ebben a környezetben teljesen más hatást értek el velük. A falakat itt általában a beton különböző árnyalataira festették, és teljesen lesimították. A padló magas fénye, és az óriási, eltolható ablakokon beáradó fény nagyon meleg hatást kölcsönöz a szobáknak. A bátrabb színhasználat ebben a környezetben jobban elfér, ezért gyakran éltek is vele.

Fém ágykeret baldachinos ágyhoz

Modern szállodai szoba piros ággyal

Modern olasz szállodai szoba

Rusztikus világos hálószoba ötlet

Monaci Delle Terre Nere hotel kertje medencével

Szöveg: Vasas Anikó