A lakástervek még beadás előtt álltak, így át lehetett tervezni az alaprajzot élhetőbb, praktikusabb otthonná. A 85 négyzetméteres lakáshoz szintenként egy-egy terasz tartozik. A lakásba három lány gyermek - 8,14,16 évesek - és egy anya költözött. Az előszobából az eredeti elképzelés szerint mindkét irányban ajtó nyílt volna, egyik a wc, másik a tusolóba, megakadályozva ezzel tároló szekrények, fogasok, tükrök elhelyezését. Az előszobából az új elképzelés szerint jelenleg csak a mosdó nyílik, mindkét falon tükrös gardrób szekrény kapott helyet, mely megoldja a forgalomban lévő kabátok és egyéb ruhaneműk elhelyezését, illetve a tükör funkciót is egyben, valamint nem utolsó sorban a mákszemnyi előszoba terét nagyítja.

A lépcsőház fala sem épült meg, mivel a konyha, étkező, nappali egy nagy közös élettér lett, melyet a konyhából kikanyarodó reggelizőpult köt össze. Az alsó szinten a nappaliból nyílik az anyai háló, melyből egy 150x130-as privát tusolónak is helyet szorítottam. Az emelet a gyerekbirodalom. A nagy előtérből tágas, világos 3 szoba nyílik, valamint egy közös fürdőszoba. A falak festék színhasználatnál a finom, nyugodt, de modern színválasztásra törekedtem, melyet egy- egy falon tapéta használatával törtem meg. Ehhez a világhoz kiválóan illik a nyír és juhar bútor kombináció. Az egyedi beépített világításra nagy hangsúlyt fektettem, ugyanis a terek hangulatának kialakításában ez óriási szerepet játszik.

Csillár és mennyezeti világítás a lakásban sehol nem található, halogének, laminált lapba süllyesztett ledes világítások, asztali és függőlámpák teszik a lakást meghitté, otthonossá. Burkolatokat és szanitereket egy helyről szereztem be, közepes árkategóriában, stílusban és színben illesztve elképzelésemhez. A lakás 2007.májusban kezdett épülni és októberben a tulajdonos a teljesen elkészült lakásába beköltözött. A beépített anyagokról: elérhető, nem luxus kategória.

Fest Krisztina - lakberendező

www.designdock.hu