A helyzet pedig kétszer olyan nehéz, ha megálmodott épületünk helyén valójában még csak egy romhalmazt látunk. Isabel Peletier az egyik legismertebb spanyol lakberendező pontosan ezt érezhette, amikor a csodálatos spanyol cantabriai környezetben meglátta nyaralóját. Valójában, amit először látott az egy hatalmas, pusztulásnak indult, omladozó kőhalmaz volt, ami a hidegebb hónapokban szarvasmarhák számára nyújtott némi védelmet.

A lehullott kövek, a törött gerendák, a rossz állapotban lévő falak kevésbé, ám a lélegzetelállítóan gyönyörű táj inspirálóan hatottak a tulajdonosokra. Egy kényelmes, praktikus, a környezetbe maximálisan illeszkedő házat szerettek volna tervezni, ami a kerttel is tökéletes összhangban lesz. A telek, jó fekvésének köszönhetően, közel van egy növekvő fűzfákkal szegélyezett folyóhoz, a mezőkön és a kertben tölgyek, mogyorófák,  és hatalmas hortenzia bokrok állnak.

Felújított spanyol ház

Az eredeti, de megtisztított kövek használatával, egy dupla magasságú, tetőablakkal ellátott nappali, egy konyha, egy iroda és három saját fürdőszobás szoba kapott helyet. A berendezéseket spontán választással szerezték be a helyi bolhapiacon és antik üzletekben, ahol az időtlenség és a tengerre emlékeztető kékek és a természetességet sugalló zöldek kapták a kiemelt figyelmet.  Az előszoba rusztikus hangulata már a bútorok, a függöny és a marokkói szőnyeg párosítása miatt is érdekes, a villanykapcsolókról és a sötétebb falakat lezáró új, világos gerendás mennyezetről nem is beszélve.

Mediterrán előszobai bútor

Kandalló kézzel festett csempék

Kovácsoltvas dohányzóasztal

A nappaliban is megjelenik a sötétebb árnyalatú kőfal, a barna tartógerenda, a világos faelemekből kialakított mennyezet, és az újonnan épített hófehér falak érdekes összjátéka. A fém dohányzóasztal Isabel saját tervezése, alatta az előszobából ismerős színösszeállítású, de nagyobb méretű szőnyeggel. A tér kiemelt éke a kandalló, melynek fehérségét csak a kézzel festett csempék törik meg. A kis ablakokkal kiegészülő tetőablak megfelelő fényt biztosít napközben a szobának és azoknak az antik kis asztaloknak is, melyeket itt-ott elszórtak a térben.  A konyha hatalmas, festménykeretnek is beillő ablakából csodálatos kilátás nyílik a kertre.  

Szoboszlai Krisztina

Rusztikus konyhabútor

Étkezőablak, régi étkezőszékek

Kőfalú hűlószoba, öreg komód

Kétszeméyes vendégszoba

Fehér mediterrán fürdőszoba

Mediterrán fürdőszoba fehér mosdótál