Ívesen összekapcsolt tetőszerkezetéről sejthető, hogy ez a ház egy ízig-vérig tudománnyal és technológiával foglalkozó családé. A ház szokatlan üzemcsarnok jelleg ellenére tökéletes egységet alkot kéthektáros környezetével, a közelében álló hatalmas tölgyfákkal, a téli esőzésekkor megduzzadó és vadul csörgedező patakkal, az udvarokkal és a külső terekkel. A tervező David Stark Wilson és csapata a ház és a környezet egységére, a ház belső tereire és az alkalmazott anyagokra is nagyon nagy hangsúlyt helyezett.

A természetes kő, a beton, a gipsz és a diófa dinamikus keveréke ellensúlyozza a modern ipari csarnok hatását keltő íves és összefonódó tetőszerkezetet a hatalmas üveg és fém felületeket. A telek északi részén egy medence kapcsolódik a házhoz, majd a tér egy mezőnyi füves pályához csatlakozik, melyet hasított gránit út szegélyez. A patak vonalát követve, a déli végen ezt az utat egy kilenc láb magas szobor szerpentin zárja.

Modern földszintes ház ívelt tetővel

Modern kültéri betonlépcső

Modern ház egyedi tetőszerkezettel

Modern kültéri fém szobor

Beonkertíés kortárs design

Modern nappali és étkező

Kandalló modern nappaliban

Tágas modern konyhabútor, és bárpult

Modern konyha nagy munkapulttal

Modern fürdőszoba és egyedi fürdőszoba szekrény

Beton zuhanyfülke

Folyosó holt tér

Étkező és étkezőbútor bronz színekben

Bronz színű kárpitozott étkezőszék

Kültéri kandalló és minimál kerti bútor

Modern udvari különálló helyiség spa és wellness

A tulajdonosok, aki részt vettek a tervezési folyamatban, a tereprendezésben és a részletek kidolgozásában is azt gondolták, hogy a szürke cink boltívek, a bronz felületek tükrözni fogják a szomszédos kertek napfényét és egyfajta meleg fényt visznek az éjszakába. Elképzelésükhöz igazodva a teljesen nyitott lépcsőház üveg futófelület kapott és az otthon központjának forgalmas területévé változott. Az ívelt felületek mindegyike egy-egy életteret választ le a térből, így a külön vendégház mellett a házban van egy nyitott nappali és étkező/konyha, hálószoba, kamra, borszoba, konditerem, mosókonyha, közösségi helyiség, iroda, gardrób szoba, padlástér, fürdők, és egy három autós garázs is.

A fehér cement panelek ellensúlyozzák a tölgyfa mennyezetet, a szobrászati betonfalakat, illetve az újrahasznosított, Németországból származó újdonságnak számító hibrid anyagot, amely úgy néz ki, mint a fa. A belső tér tetőszerkezete követi a kívülről jól látható tetőívek vonalát, ám az itt-ott megjelenő puha szőnyegek mellett a fém szobrok, az érdekes formájú csillárok, a Choctaw homokkő, a vakolt falak és a bronz, mint anyag és szín is dominál. Egy modern otthon találkozása a természettel, ahol akár a nyüzsgő életet vagy az elmélyült, filozofikus magányt is meg lehet élni.

Szoboszlai Krisztina