Kerti pad mediterrán udvar

Rusztikus mediterrám terasz kerti bútorokkal

Miután elkészültek a tervek, elkészült a végleges koncepció megkezdték a munkálatokat. Az eredeti épületekkel körülvett terület közepén egy mediterrán növényekkel borított, belső kert kialakítása volt a cél. Ezért az ablakok és ajtókegy részét is át kellett helyezni, hogy a kert és a tó irányba nézzenek.

Modern mediterrán spanyol nappali

Modern egyedi csigalépcső

Maga a tulajdonos a következőképpen nyilatkozott: "Imádtam azt az ötletet, hogy ebből a nem túl szerencsés elrendezésű melléképületből egy olyan családi magánapartmant alakítsunk ki, mely rendelkezik tágas  nappalival, hálószobával, gardróbbal és fürdőszobával. Ez maga volt a tökéletes ötlet, hiszen az egész átalakítással nemcsak teret nyertünk, hanem csodálatos kilátást is kaptunk a tóra és az Almanzor csúcsaira, köztük a legmagasabbra, a Sierra de Gredos-ra".

Világosbarna nappali kandallóval

Cserepes növény dekoráció

Komolyabb kihívást jelentett a hatalmas tetőablak kialakítása, melyhez a hallból nyíló csigalépcső vezet fel. A körülbelül 100 négyzetméternyi területen mindenféleképpen szerettünk volna, egy kényelmes hálószobát, nagy erkéllyel, és persze egy nappalit az elmaradhatatlan kandallóval." "Ezzel a télvíz idejére elengedhetetlen lakberendezési kellékkel a ház meghitté válik, lelket kölcsönöz neki. Mindemellett természetesen meleget és kellemes fényt is ad." - mondja az építész, akinek Leticia Marin nyújtott segítséget a megfelelő színek és anyagok kiválasztásakor.

Mediterrán nappali klasszikus kanapé

Régi festett tükrös ruhásszekrény

A világos tölgyfából készült padló, a széles deszkákból és gerendákból kialakított nyeregtetős szerkezetű tető, valamint a törtfehérre festett falak kellemes otthonná varázsolták az elhanyagolt házat.  A dekoratőr-lakberendező vintage és modern bútorok tökéletes keverékével rendezte be a szobákat: "Egy régi mallorcai asztal a hálószobába, egy 19. századi szekrény, egy nagy tükör az ajtón, amely uralja a bejáratot. És persze a modern elemekről se feledkezhetünk meg a fürdőszobában." - sorolja büszkén a tulajdonos a berendezéseket.

Hálószoba tetőtérben

Lepke dekoráció

Tetőtéri bútorok fotelek és olvasósarok

"Azt akartuk, hogy a vidék, a táj jellegzetessége folytatódjon a kertben, a ház környékén. Így amikor kiülünk a verandára, igazi örömmel tölt el bennünket egy kellemes, délutáni szieszta vagy egy  hangulatos éjszaka, melynek során akár a fénylő csillagok ragyogásában is tudunk gyönyörködni.  A fedett terasz tetejét szarufából készített, régi, vaskos oszlopok tartják, pontosan olyanok, mint házban található áthidaló gerendák."

A felső emeleti változtatások mellett a földszinten is történt sok-sok újítás. A hall egyik legfontosabb eleme a már említett, különleges építészeti megoldással megtervezett lépcső. Az alsó fokok mellett elhelyezett térelválasztó, üvegezett ajtók egyedi fényhatást kölcsönöznek a hallnak.

Üvegezett veranda olvasófotellel

A beltéri, sötétebb tónusú, szürkésbarnára festett gerendaszerkezetek kitűnő kontrasztként szolgálnak a fehéren virító falakkal és mennyezettel szemben. Ugyanezt az ellentétes színvilágot tükrözik a bútorszövetek és a függönyök, melyekre alapvetően a fehér és földszínek kombinációja a jellemző. Az integrált könyvszekrényszerű polcszerkezetek sötét árnyalatai fokozzák a mélységérzetét. Cikkünk végére hagytuk a legnagyobb meglepetéssel szolgáló térséget, mely nem más, mint egy, a házhoz hozzáépített télikert. Ez a meghitt, olvasósarokként használható, kis szoba vezet ki végül bennünket újra a szabadba.

Kovácsoltvas bútorok mediterrán kertben

Fonott kerti bútorok