Steve Harivel belsőépítész álmodta meg ezt a lakást New York egyik felhőkarcolójának 30. emeletén. Első ránézésre olyan, mintha egy 20-as években játszódó maffia dráma díszletei közé csöppentünk volna. Második pillantásra pedig meglátjuk benne a modern, stílusos otthont, ami szinte minden ízlést kielégít. Minden egyes bútordarab, padló- vagy falburkoló teljesen más korból és stílusirányzatból való, mégis így együtt olyan egységgé formálódnak, amely igazán jellemzi a vintage fogalmát.

A lakást az ősz gazdag színvilágában tervezték. A berendezési tárgyakat hosszú idő alatt, gyűjtőktől kezdve antik kereskedőkön át olyan különleges helyekről szerezték be, mint például a párizsi portugál nagykövetség, ahonnan a keményfa padló származik. A mérnöki pontossággal rakott téglafal, és az indusztriál stílusú mennyezet az acél kábel- és csőtakarókkal egyedi hátteret nyújtanak a francia bőr foteleknek, a 20-as évekből származó billiárdasztalnak, vagy design étkező garnitúrának. A kiegészítők mindegyike hozzátesz valamit az egyedi stílushoz, de semmi sincs alul vagy túltervezve. A függesztett lámpatestek, az autentikus szőnyegek, vagy a régimódi üveg díszek épp úgy megférnek ebben a lakásban, mint a sarokba támasztott fegyver, vagy az időjárás által igen megviselt harang.

A konyha is jó példa arra, hogy a vintage stílus milyen fantasztikusan hozza össze a régit az újjal. Az óriási hűtő és a makulátlan króm pult észrevétlenül simul bele az antikolt felületű konyhaszekrénybe. A halszálka-mintában lerakott parketta pedig ismét a századfordulót idézi. A fürdőben használt vintage csempe a klasszikus mosdóval szinte múzeumba való, mégis nagyon praktikus. A szintén klasszikus fürdőkád mellett álló kádtöltő és törölközőtartó pedig ismét gyönyörűen összegzi a stílust. A szauna is itt kapott helyet a fürdőben, üvegfala nem töri meg az összképet, a helyiség a fürdő folytatásává vált. Az egész lakást az óriási ablakokon át látható panoráma teszi tökéletessé. A foteleken ülve bámulatos kilátás nyílik New York üzleti negyedére. Ez a „festmény-szerű” látvány minden évszakban és napszakban más képet nyújt, de bármikor is nézzük, a legszebb kiegészítője a lakásnak.

További házak és lakások itt

Szöveg: Vasas Anikó