Ahogy haladt a projekt és egyre jobban beleszerettek a tervekbe, úgy döntöttek, hogy a födém áttörésével egy emeleti háló, gardrób és fürdőszoba kialakításával bővítik a házat. A kertvárosi ház adottságai igen kedvezőek, hatalmas ablakokon áramlik be a fény, a terek jó ritmusban, logikusan kapcsolódnak egymáshoz. A lakberendezési tervezés során - igazodva a háziak életformájához és igényességéhez - a belső terekben elegáns, szellős ugyanakkor meghitt légkör létrehozása volt a cél. A kivitelezés lebonyolításában Rakovszky István, építészmérnök volt a tulajdonosok segítségére.

Nagy Rita vezető lakberendező az elegáns hangulatot világos és sötét fa felületek kontrasztjával, letisztult formavilágú többnyire egyedi bútorokkal, különleges lámpatestekkel teremtette meg. Teljesen új arculatot adott a lakásnak: a korábbi narancsos, élénk színek helyett elegánsan visszafogott bézses, barnás és lilás tónusokat alkalmazott. Az előszoba, a lakás nyitánya és funkcionális tér is egyben, ezért különös figyelmet kapott. Az építész és a lakberendező együtt gondolkodásából született a kis alapterületű reprezentatív tér, melyben elegánsan lett megoldva a többnyire mostoha sorsú lépcső is.

A földszinti lakótér az étkező, az ehhez kapcsolódó konyha és a méretes nappali hármas egységére tagolódik. A nappali tér a szinteltolás miatt elkülönül, amit a gyűrű alakú álmennyezet és az íves, nagyméretű kanapé fog össze. Az izgalmas formájú kanapé meglévő darab volt, a tervezés során új szövetet kapott, és egy különleges, egyedileg gyártatott textilbőr pihenőággyal kiegészülve beilleszthető lett az enteriőrbe. A nappaliba a d-stúdió által tervezett és gyártatott médiabútor és komód magasfényű fekete és amerikai dió felülete az ajtótokokon is visszaköszön. Az eredeti kandalló „ráncfelvarráson” ment át: formája és burkolata is újra lett gondolva, hogy illeszkedjen a megújult hangulathoz.

A nőiesség jegyében fogant étkezőben a kényelmes étkezőfotelek lágyan csillogó lila bársonyszövetet kaptak, filigrán króm lábaikon szinte lebegnek a puha szőnyeg felett. A csodaszép Giogali függeszték pedig, mely az olasz Vistosi lámpagyár kultikus darabja tovább erősíti a légies vonalat. A teljes földszinti téren végigvonuló, padlófűtéshez alkalmas, egyedi színre pácolt világos fa padlóburkolat egységet teremt a konyha, az étkező és a nappali tereiben. A konyhában az aranyosan csillogó római rolók, a fal mozaik burkolata kellemesen harmonizál a minden centimétert gondosan kihasználó, világos tónusokra építő konyhabútorral, mely meglévő darab volt.

A kis alapterületű emeleti hálószobához egyedi üveg tolóajtókkal kapcsolódik a mélylila üvegmozaikos fürdőszoba és a háziasszony szeme fénye, a süppedős krémszínű szőnyeggel borított gardróbszoba. A kisméretű, világos fürdőszobában a lakberendező tervei alapján készült egyedi bútorokkal optimalizálták a helykihasználást, nagyméretű járólapokkal pedig növelték a térérzetet. A különleges, bronzosan „cirmos” mozaik hatását erősítik a feketés-lila design világítótestek, a magasfényű fehér bútor méltó hátteret ad és egyben ki is emeli a kerekded formájú mosdót. A textilbőrrel borított puff, többfunkciós praktikus darab: ülőkeként és felnyitható teteje révén szennyes tartóként is szolgál.

A hálószobában megfigyelhető, hogy milyen szépen megfér egymás mellett a kelim mintára emlékeztető szőttes hatású tapéta a modern, letisztult fehér bőr ággyal és az üveg éjjeliszekrényekkel. Az összhatás a díszpárnákon és ágytakarón megjelenő textilek miatt otthonos és hívogató. A letisztult bútorokhoz illő finom, fényes, helyenként csillogó textilek és légies függönyök a burkolatokkal, a mozaikkal, a tapétákkal, az egész házon végigvonuló krómos csillogású kiegészítőkkel együtt a d-stúdió által összeállított paletta alapján kerültek kiválasztásra. A 3D-s látványtervek már a konkrét, elfogadott anyagokat mutatják, így a jövendőbeli otthon minden részlete előre láthatóvá vált. A stúdióban minden felhasználásra kerülő anyag megtalálható, megtapintható, meg is rendelhető, ezáltal megkímélik a tulajdonosokat a hosszas utánajárástól, keresgéléstől.

NAGYRITA Térművészet

Tervezés, kivitelezés, belsőépítészet, lakberendezés

Stúdió: 9022 Győr, Móricz Zsigmond rakpart 22/D. VI. em.

www.nagyrita.hu

Telefon: +36 30 444 77 03

 Nagy Rita lakberendező

Nagy Rita lakberendező