A GPS Zuglóba kalauzol minket, egy kertvárosi csendes utcába, ahol sok a fa, parkosított a környezet, viszont a négyemeletes lift nélküli házak magukon hordozzák az ötvenes évek építészeti jegyeit. A világos lécsőház széles lépcsőin a második emeletre érve Max a mopsz és a tulajdonos fiatal hölgy fogad minket.

Előszoba ülőpárnákkal

Klasszikus előszoba lerakóasztal

Fonott tárolódobozok

Előszobai ruhásszekrény

Becsukva magunk mögött az ajtót, megérkeztünk abba a világba, amit Eszter alaposan átgondolva, saját elképzelésit megvalósítva teremtett meg a 61 m2-es alapterületen. A berendezés legfőbb arculatát külföldi magazinok képei, hangulatai inspirálták. Elsődleges szempont volt - legyen a ház, vagy lakás bármilyen, és bárhol - hogy belül egy meghitt, otthonos világos, romantikus, elegáns country vagy vidéki hangulatúvá váljon. A szoba helyiségein a világos és a fehér árnyalatai a jellemzőek, amihez kontrasztos falszínek adnak "vászonszerű" hátteret. Az előszoba, wc, és a fürdőszoba világoskék, a konyha és a nappali egy meleg világosszürke, a háló pedig egy kellemes homokszínben pompázik.

Romantikus konyhabútor

Klasszikus fekete konyhai csaptelep

Rekeszes tároló tányéroknak

Kis étkezőasztal kockás terítővel

A konyha alsó szekrényei

Ezekhez a finom pasztell alapszínekhez jól illenek a gondosan összeválogatott lakberendezési kiegészítők színei, a bézs, a rózsaszín, a lila és néhány fényes fémes felület. A hálószobában még egy falszakaszon a Parato Bluming Garden tapéta kollekcióból is jutott, ami egy erőteljes virágos hatással motiválja a franciaágyban ébredőket.

A konyhában, az előszobában és a nappaliban található szekrényekkel és a hajóládával sehol sem találkozhatunk üzletben, mert azok - nagy meglepetésünkre - Eszter saját tervezésű és gyártatású bútorai. Ilyen, amikor a lelkesedés és az egyediségre való törekvés semmilyen kompromisszumot nem tűr. A bútorok így válnak élővé, a mesterember keze alatt, így születik egyedi, és megismételhetetlen alkotás. Az étkező a nagymama öröksége, ami felújítás és újrafestést követően remekül illett a hangulatos nappaliba.

Családi képek a kanapé felett

Kis étkezőasztal fehérben

Romantikus vitrines szekrény

Álló vitrines szekrény

Vintage asztali óra

Hajóláda a kanapé előtt

TV a kandalló alatt

A lakás alapterülete 61 m2, de további két erkély kapcsolódik hozzá, az egyik a nappaliból, a másik a hálószobából nyílik. Ide is új bútorok kerültek, két személy itt kellemesen ki tud ülni reggelizni, ebédelni, olvasgatni vagy éppen egy laptoppal dolgozni. Eszter a saját szerkesztésű  lavenderhome blog - ján közel egy éve segít azoknak, akik vidéki hangulatú otthont szeretnének, de gazdag inspirációs forrásokat keresnek egy helyen, tervezés előtt.

Fényképek a franciaágy felett

Rózsás párnák

Kis romantikus éjjeliszekrények

Fehér tárolókomód

Gardróbszekrény falba építve

Kis íróasztal női

Kerámia vintage fogas

WC metró csempével

Fürdő fehér metró csempével

Metró csempe záróelemekkel

Mini erkély berendezése

Fém asztal és székek az erkélyen