A lakástulajdonos Júlia művészettörténész hallgató. Temperamentumát, a társasági élet és a természet szeretetét részben spanyol gyökereinek köszönheti. A mini otthon kialakításánál volt néhány fontos szempont ami prioritást élvezett. A spanyolos élettér, ami egyszerre otthonos, meleg és nagyvonalú.
24 m2 esetén a praktikus ötletek felhasználása is nagyban befolyásolta a tervezés menetét. Ezen a cseppnyi alapterületen kellett elhelyezni a konyhát, étkezőt, nappalit, hálót és fürdőszobát, a lehető legtöbb tárolóegység kialakításával.
 
Rézkarc kép poszerre és otthonos hálófülke
 
Olajbogyó zöld konyhaszekrény
 
Hálófülke sok tárolóval
 
A régi épület vakolata alatt egy nem hétköznapi poroszsüveg födém rejtőzködött. Ez külön öröm volt, hiszen a spanyol építészetre jellemzően a nyitott, modern koncepciót tükröző matt, fehér műgyanta burkolatot tudtak így kontrasztba állítani a nyers födém rusztikusságával.
 
A központi tér részét képezi az olívazöld konyhabútor ami a professzionális konyhai gépeken túl további funkciót is ellát. Itt bújik meg a kazán, ide került az előszobaszekrény és sok-sok tároló is. Az élénk, üde szín egy terrazzo hatású burkolattal egészült ki. A konyha mellé egy kis reggeliző sarok társult, amihez Verner Panton által tervezett ikonikus székeit választották.
 
Látszódó poroszsüveg födém
 
A háló esetében a dobogós illetve galériás elképzeléseinkkel szemben végül a puritán funkcionalizmus vitte el a pálmát. Itt egy olyan hálófülkét alakítottak ki, amelyet körülölelnek a tárolók. Az ágy bal oldalára egy teljes hosszában kihúzható akasztós szekrény is elfért.

A nappaliban határozott design elemekkel, játékos textúrákkal és színeket párosítva a déli mentalitáshoz híven, egy szenvedélyes, élettel teli teret alakult ki. A művészetek rajongójaként nem volt kérdés Júlia számára, hogy mi díszítse a nappali falát. Egy olasz művész rézkarca alapján felnagyított egyedi tapéta. Fokozza a nappali látványát egy karakteres, egyedileg készített tyúkláb mintás kanapé a REMODEL Stúdiótól. A piros függöny mellé úgy érezték, a magyar tervezésű, kortárs, korall színű dohányzóasztal dukál, amit a Studio Nomad készített. 
 
Helytakarékos tolóajtós fürdőszoba
 
Tyúkláb mintás Remodel Stúdiós kanapé
 
Az egyetlen fallal leválasztott helyiség a fürdőszoba, melynek tervezésénél egyszerűségre törekedtek. A fekete-fehér mintás padló és a fal erőteljes sárga színét lágyítják az egyszerű szaniterek és a négyzetes fehér csempe. Jelenleg a lakás minden pontja tükrözi tulajdonosának látásmódját, művészi érzékenységgel bíró személyiségét.
 
24 m2-es kis lakás alaprajza Tervező Sátori Edit

Tervező: Sátori Edit
Fotók: Gosztom Gergő
Stylist kiegészítők: Zara Home, Studio Nomad, Solinfo