Klasszikus konyha kék étkezőszékekkel Lang Viktória Enteriőr

A felújítás kihívásairól és a megvalósulás folyamatairól Lang Viktória lakberendező, vezető tervező mesél nekünk: Igazi kihívás tervező stúdiónk számára lelakott lakásból létrehozni egy mai korszerű otthont, megőrizve a klasszikus szépséget rejtő elemeket.

Klasszikus konyha pepita mintás padlólapokkal Lang Viktória Enteriőr

Klasszikus szigetes konyhabútor Lang Viktória Enteriőr

Fehér metró csempés konyhafal Lang Viktória Enteriőr

Az ilyen lakásokat lehet szeretni vagy nem szeretni, választani az új építésű apartmanok kényelme és a régi ház patinája között, de aki vonzódik a nagy belmagassághoz, a kazettás fa ajtókhoz, ablakokhoz, az eredeti díszes réz kilincsekhez, annak varázslatos ennek a századfordulós lakásnak az átalakulása is. A belvárosi ház gangjáról közvetlenül a modern konyhába lépünk. A legnagyobb változás az eredeti elrendezéshez képest, az volt, hogy megszüntettük a folyosót, egybenyitottuk a régi konyhával, így egy szép tágas új konyha teret nyertünk, ami ebben az esetben jobban kihasználható. A világos színek, a fényes felületek és a mennyezeti spotlámpák miatt minden napszakban ragyogónak érzékeljük a belső udvarra néző helyiséget. Meghatározó eleme a térnek a sakktábla mintás padló és a középen álló reggeliző pult. Mivel a család sokszor találkozik a konyhában így ezért került ide is sok kényelmes szék.

Nappali L alakú kanapéval Lang Viktória Enteriőr

Felújított régi kazettás ajtó Lang Viktória Enteriőr

Nappali bioetanol kandallóval Lang Viktória Enteriőr

A fehér pliszéfüggönyök a folyosóról való belátást akadályozzák. Ennek a függönynek az egyik előnye, hogy tetszés szerinti magasságra állítható. Egy időtlen stílust adtunk a konyhának azzal, hogy klasszikus elemeket használtunk, mint a sakktábla mintában kirakott Nero Marquina és Calacatta mintás greslap burkolat, fényes fehér metrócsempe, fekete Black Galaxy gránitpult és két függesztett "fisherman" lámpa. Fogantyúk tekintetében maradtunk a hagyományos szögletes króm fogantyúknál, mert ez jobban illett ehhez a konyhához. A szemben lévő integrált konyhafalba építettük a sütőt, a mikrót és a hűtőszekrényt is. A legszélső elem lett a kétajtós kamraszekrény alul fiókokkal, felül pedig fix polcokkal.

A nappali halványabb színvilága tökéletesen harmonizál a konyhával. A fehér és szürke alapszínekhez itt is kék kiegészítőket választottunk. Az eredeti, halszálka mintás tölgyfa parkettát megtartottuk és szépen
felújítottuk. Azt szerettük volna, hogy az összhatás világos, neutrális és megnyugtató legyen. A konyhához közel került az étkezőasztal, bízva abban, hogy nem csak a konyhasziget lesz vonzó
a napi használatban.

A nappaliban a sarokkanapét az ablakokkal szembe fordítottuk, ezzel kettéválasztottuk a teret. A
bioetanol kandalló fénye mellett tökéletes az otthoni relaxáció. Az egyedi méretben készült, egész
falon végigfutó könyvespolc összeköti a nappali és az étkező traktust. A magas mennyezet alól belógatott függönyök kihangsúlyozzák a belvárosi lakás nem mindennapi belmagasságát. Az eredeti kazettás ajtókat megtartottuk és hófehér színt kaptak. A parketta fa szegőlécét magas fehér dekorlécre cseréltük, ezzel a klasszikus elegáns stílus jegyeire erősítve.

A hálószoba a nappaliból nyílik Lang Viktória Enteriőr

A visszafogottan elegáns nappaliból átlátás nyílik a hálószobába. Izgalmas részlet a florális
fotótapéta, ami nem mellesleg az egyik vezető dizájntrend idén. Ruhákon, bútoron, jegyzetfüzeteken
és minden máson is dúskálunk a botanikai, virágos és leveles mintákban, megidézve ezzel a természetet.
Azért hogy ne egy sima tapéta legyen a fal közepére felragasztva, dekorléccel kereteztük, így
inkább olyan lett, mint egy óriási kép. A meglévő franciaágy mögé kárpitozott falpanelt tettünk, aminek az anyagához a tapéta zöld árnyalatát választottuk. A kárpitozott panellel optikailag egyensúlyoztuk a keskeny, csőszerű hálószobát.

Franciaágy a hálószobában Lang Viktória Enteriőr

Modern lerakóasztal és olvasófotel Lang Viktória Enteriőr

A radiátorhoz közel meghitt olvasósarkot alakítottunk ki, kényelmes fotellel, puha szőnyeggel, lerakó asztallal és lábzsámollyal. A fürdőszoba éles dizájnváltás a lakás többi részéhez képest. Tudom, hogy általános javaslat a kis helyiség világosra festése tértágítás szempontjából, de higgyétek el ez
a fürdő olyan pici, hogy a kristálytiszta hófehér sem tenné tágassá. Ha már így alakult, inkább kihasználtuk a lehetőséget és a karakteres színek használatával, színes RGB szpotlámpákkal,
épített zuhanyfülkével, fejzuhannyal valódi SPA hangulatot teremtettünk a kis alapterületen.

A WC a fürdőszobából nyílik, egy falban futó üveg tolóajtó választja el a zuhanyzótól. Egységes burkolatot használtunk, ez összeköti a helyiségeket. A WC tartály feletti dobozpolcba süllyesztett LED sávvilágítást terveztünk. A padlóra és a falakra antracitszürke pala burkolat került. A fürdőszoba ajtaját belülről a burkolattal megegyező színre festettük, ahogy a falak is ugyanazt a színárnyalatot kapták. A törölközőszárítós radiátort egyedi színnel rendeltük, így belesimul a környezetébe. 

Wc és mosdó szürke pala burkolattal Lang Viktória Enteriőr

Modern fürdőszoba polgári lakásban Lang Viktória Enteriőr

Az előzőleg kamraként használt helyiségben praktikus helykihasználással alakítottunk ki a mennyezetig érő gardróbszekrényt és az otthoni mini “irodát”. A polcos felső szekrényben minden rendezetten elfér, és hogy ne porosodjanak az iratok, üvegezett ajtót kaptak, hasonlót, mint a konyha fém-üveg ajtaja. Dekorációnak, a fekete-fehér koncepciónál maradva, a Cole&Son Fornasetti Nuvole tapétáját választottuk.

Tipikus belvárosi alaprajz, ahol két embernek tökéletes, kényelmes otthont lehet kialakítani. Bejáratnál a konyha, jobbra gardrób-otthoni iroda és fürdőszoba-WC helyiségek. Bejárattal szemben a nappaliba jutunk, innen a gyönyörű kétszárnyas ajtón a hálószobába. Van hely barátokkal a társasági életnek és van lehetőség elvonulásra is. Ez a patinás belvárosi lakás a felújítás után életre kelt és egy jól használható világos új otthon lett belőle, a tulajdonosok legnagyobb örömére.

LANG VIKTÓRIA ENTERIŐR

www.langvikienterior.hu

Telefon: +36 1 786 9939
Mobil: +36 30 523 4404

Lang Viktória lakberendező

Szolgáltatásaink: Lakberendezés, Belsőépítészeti tervezés, Látványtervezés, Bútortervezés