A megrendelők minőségi anyagokat szerettek volna beépíteni és elsősorban kereskedelemben kapható bútorokkal gondolták berendezni az épületet. Az aggodalmuk az volt, hogy a jelenlegi nagy házukból átköltözve ebbe a jóval kisebb, 47 m2-es alapterületűbe, hogyan lesz helye mindennek. Ezen szempontok figyelembevételével készült a dizájn. Az építészt dicsérik az átgondoltan tervezett térkapcsolatok. Néhány apró alaprajzi változtatást tettünk, így alakult ki ez az időtálló, letisztult enteriőr.

Ficsura Anna lakberendező - Előszoba berendezés

Nem raktunk ajtót az előtér/nappali közé és megemeltük a falnyílás magasságát a kedvezőbb térkihasználás miatt. A bejárati ajtó mögötti teljes falszakasz tükörajtós gardróbszekrényeket rejt. Jó példája annak, hogy a tükör optikailag megsokszorozza a látványt, fényes felülete pedig légiességet sugároz.

Ficsura Anna lakberendező - Konyha lakberendezés

Ficsura Anna lakberendező - Egyedi konyhabútor

Az eredeti alaprajzon - konyhába nyíló ajtóval - kamra szerepelt a lépcső alatt. Ám a maximális helykihasználás folytán a beépíthető konyhagépeknek, szekrényeknek használtuk fel ezt a falat. Fehér színt kaptak a magasszekrények, hogy ezzel szinte észrevétlenek maradjanak. Csakúgy, mint a velük szemközti falon a felsőszekrények. Az alsószekrények frontja tölgy színű IKEA elemek. A páraelszívó szemet gyönyörködtető design darab. A rejtett led világítást a munkapult, valamint - dekorációként - a lábazat megvilágítására használtuk. A márvány örök divat, minden térben hódit, ezt bizonyítva hátfalként és konyhapultként alkalmaztuk. Ergonomikus, kompakt konyha született, ahol öröm lesz a munka.

Ficsura Anna lakberendező - Letisztult belső tér étkező

Ficsura Anna lakberendező - Kis lakás nappali és étkező

Ficsura Anna lakberendező - Különleges üvegajtó

Falban futó, acél keretes üveg tolóajtó került a konyhára. Kis helyigényű, látványos eleme a lakásnak. Elválasztja, de nem szigeteli el a konyhát a nappali-étkező egységétől, ezzel tágas érzetet kelt. Az óriási üvegfelületeken két irányból árad a természetes fény, mely bevilágítja az egész teret, így nagyobbnak láttatja azt. A több funkciós légteret kényelmes, arányos méretű bútorokkal rendeztük be. Kiegészítő fűtésként egy mutatós kandallókályha is helyet kapott. A tökéletesebb helykihasználás okán szintén nem került ajtó az előtérre, melyből a háló-, fürdőszoba, wc nyílik.

Ficsura Anna lakberendező - Márvány mintás fürdőszoba

Ficsura Anna lakberendező - Márvány mintás fürdő

A kis fürdőszoba nagytáblás, nemes megjelenésű, márványhatású gres falburkolatot kapott. A szoba egyik teljes oldala méretes walk-in zuhanyzó, a helyiség másik oldala mosdópult. A mosdó mögötti hatalmas, padlótól-plafonig érő tükör szintén tágítja a teret, valamint reflektál a fürdőszoba hosszúkás ablakára. A modern led világítás tovább erősíti a szoba elegáns benyomását.

Ficsura Anna lakberendező - Hálószoba

Az ajtó nyitási irányát megfordítottuk, ezzel a módosítással körbejárható lett az ágy. Az ággyal szemközti teljes falon gardróbszekrények sorakoznak. A padló gyönyörű tölgyfa. A puha textilek, függönyök változatos textúrája és korlátozott színhasználata teszi izgalmassá a szobát.

Ficsura Anna lakberendező - Wc Nyitott polcos elem

A házban használt színek, anyagok ebben az apró, de nem mellékes helyiségben is visszaköszönnek. A beépített wc tartály fölé beépített szekrény került. Látványos, egyedi megoldás a függőleges irányban alkalmazott tölgy falfülke, melyet hangulatos, rejtett led világítással emeltünk ki.

Összességében a semleges színek - fehér és szürke, melegítve némi fával -, az egységes burkolatok, a beépített tárolók használata mind segítik a rendezett, tágas hatás elérését. Világítástervezésnél szintén a kevesebb több elvét követtem: süllyesztett illetve egyszerű fehér – ám annál elegánsabb – spot lámpákat választottunk, amik szintén jól integrálódnak a térbe. A kiegészítők számának minimalizálása, a felesleges ajtók megszüntetése, az ablakok mentesítése a súlyos függönyöktől, az óriás tükrök megjelenítése varázsolta igazán szellőssé és stílusossá ezt a kortárs kis lakást. Köszönöm a bizalmat és boldog vagyok, hogy részese lehettem ennek a nagyszerű projektnek! 

Ficsura Anna logo

design: Ficsura Anna lakberendező

Telefon: +36 20 415 98 36

www.annaficsura.hu

Látványtervek: Katona Zoltán