Katona Zoltán grafikus hallgató önálló professzionális látványterveivel, a The green flat különleges hangulatú lakásával mutatkozik be jelenleg több nemzetközi és elismert belsőépítészeti portálon. A belső terek iránti rajongása nem újkeletű. Jelenleg is látványtervezőként dolgozik az országban számos belsőépítésszel és lakberendezővel együttműködve.

Zoltán a projektről így mesélt a Lakberinfónak: 

"A "The green flat" project egy teljesen önálló tervezés és megvalósítás. Régóta szerettem volna tervezni egy olyan lakást amiben, leginkább csak két szín a fehér és a zöld szín dominál. A másik elképzelés a lakással kapcsolatban az volt, hogy ne legyenek nyílászárókkal és falakkal szigorúan elválasztva a helyiségek. Mindenképpen olyan megoldást szerettem volna alkalmazni, ami az egyes tereket egyben nyitottá de szükség esetén intimmé is tehetik. Így született meg a tolóajtó gondolata, ami a teljes falon végigfutó sínrendszernek köszönhetően könnyedén mozgatható, bármikor elhúzható.   

A hálószobát a fürdőtől elválasztó okosüveg szintén hasonló módon funkcionál. Szükség esetén elektromosan elhomályosítható a felület és máris elrejtőzhetünk az opálos felület mögött. Rajongok a különleges lámpákért. Így került be a tervekbe a Seletti designlámpája, ami számomra az egyik legkedvesebb darab. A tervben néhány kiegészítőt leszámítva valós, lakberendezési üzletekben is megvásárolható termékek szerepelnek. "

Katona Zoltán látványtervező Instagram oldala