Nappali tévével és türkiz fotel - Vermes Dóra

Dunaparti könnyűszerkezetes családi házukat négyen lakják, ehhez készültek el az alábbi lakberendezési látványtervek. Vermes Dóra enteriőrtervező így mesél a tervezés folyamatáról:

A vízparti jelleg az épület természetes anyaghasználatában tükröződik, de a tulajdonosok által összeválogatott bútorok között nem érezték a harmóniát. A modern stílust szerették volna ötvözni a rusztikussal, de úgy, hogy néhány dolog maradjon változatlan: a konyha formavilága, az okkersárga kanapéegyüttes és a magasfényű padlólap, valamint az előtérben lévő egyedi bútoron megjelenő tölgy szín, amelyet szerettek volna a nappali térben is felhasználni. A konyhapult és a TV fal, továbbá a gerendák vörösesbarna színű fából készültek. Ám ezzel a színvilággal bent nem igazán tudott mindenki megbarátkozni. A térszervezésnél a konyha-étkező-nappali hármasán kívül egy dolgozósarkot is ki kellett alakítani.

Nappali és étkező fehér gerenda - Vermes Dóra

Étkező és konyha látványterve - Vermes Dóra

Zöld szőnyeges változat a nappaliban  - Vermes Dóra

Előszoba amiből az étkező nyílik - Vermes Dóra

A kezdetben nem teljesen kiforrott igények megismerését követően több változat készült, amely az alap szín - és anyagvilágot volt hivatott bemutatni 3 különböző irány szerint.
Az első a modern és indusztriális stílus keveréséből jött létre, amelynél a koncepció az okkersárga és a fekete színeket tartalmazta, mint fő színek. A másodiknál a gerendák törtfehér színe mellé a konyhapult tölgyre cserélésével behoztuk a kívánt extra anyagokat és kiiktattuk a vörösesbarna színt. A konyha fő elemei egy mélyzöld színt kaptak, amely az okkersárga mellett nemcsak divatszín, de a természet színe is. A harmadik változatban megmutattuk, hogy mi lenne, ha megmaradna a pult és a gerendák vörösessége, de a világoszöld konyhaelemeket mélyzöldre festenénk. Az ügyfelek a második változat mellett döntöttek.

Kezdődhetett tehát a tér feltöltése a koncepcióba beillő anyagokkal és bútorokkal. Az előtér ülőkéjén megjelenő tölgy az étkezőasztalon, a konyhapulton, az íróasztalon és a TV alatti tárolón jelenik meg, míg a mélyzöld szín a konyhán, a fotelen, az íróasztali széken, a szőnyegen, a sötétítőkön, a párnákon és a festményen látható. A kisgyerekekre való tekintettel az étkezőszékeknél fontos szempont volt a tisztíthatóság, ezért fehér, műanyag ülőkéjű székeket választottunk. A home office egyik falát famintás tapéta borítja, a másik pedig a családi fotóknak ad helyet. Az egyedi bútor összecsukható és komóddá alakítható, amikor íróasztalként éppen nincs rá szükség.

Konyhabútor és gerendázat látványterve - Vermes Dóra

Nappali kék szőnyeges tervekkel - Vermes Dóra

Étkező és nappali kék szőnyeggel - Vermes Dóra

Kék szőnyeg de zöld fotel - Vermes Dóra

A házaspár kérésére készült a térről egy másik változat is: a mélyzöld szín mellett megjelenik a sötétkék, amely a közeli vizet szimbolizálja. A megrendelőknek végül az első változat tetszett jobban. Te melyiket választanád? 

Tervezte: Vermes Dóra
Látványtervezte: Gódor Bálint

Pure Creative Designs 

Vermes Dóra enteriőrtervező

www.purecreativedesigns.com

Telefon:  +36 30 444 5850