Már egy új lakás vagy családi ház vásárlása előtt érdemes a költségeink meghatározásakor a vételi árba a lakás árához képest elenyésző tervezői díjat is belekalkulálni. Ugyanis egy lakberendező olyan kívánságokat is meg tud valósítani egy adott építészeti térben, amire laikusként nem is gondolnánk. Könnyedén jelentjük ki: ez nekünk kicsi, kell még egy szoba, vagy ami igényeinket ebben a lakásban képtelenség megcsinálni. 

Szűcs Klára lakberendező tapasztalata az, hogy emiatt mondanak le sokan a vásárlásról és sokszor a maguk idejét rabolva keresgélnek tovább, remélve megtalálják a számukra ideális lakást. 
A tudatos lakásvásárló nem bízza a vásárlást a véletlenre, már a lakás keresés idején kéri a lakberendező tervező szakmai tapasztalatát. A tervező látja a lakótérben a lehetőségeket, s ezt alaprajzi koncepcióterv formájában megmutatja ahhoz, hogy határozott és megfontolt döntést tudjunk hozni érdemes-e az adott lakást vagy ingatlant megvásárolni. 

Ez egy szolgáltatás, ami a következő előnyökkel jár:

- Több ingatlant is össze tud hasonlítani a lakberendező a jobb döntés érdekében
- A lehetséges személyre szabott átalakítási tervek néhány nap alatt elkészülnek
- Ezek a tervek csak a változtatás lehetőségeit tartalmazzák nem teljes lakberendezést
- Kedvező a tervezési díj, a támogatás a teljes ingatlanválasztás idejére szólhat

A cikkünkben látható kis méretű lakása is egy ilyen előre megfontolt tervezés és döntési folyamat alapján készült el. A megrendelő már a vásárlás előtt kérte Szűcs Klára lakberendező javaslatait. Mivel ezek nagyon megtetszettek neki, végül a teljes lakberendezési munkára és felkérte a tervezőt. Kis méretű lakások esetében nagyon fontos, hogy minden egyes cm2 jól kihasználható legyen úgy, hogy minél tágasabbnak érezzük azt.  Legyen megfelelő tárolókapacitásunk, sok esetben ez a szempont adja a legtöbb kihívást. 

Kis lakás konyhája és nappalija - Szűcs Klára lakberendező

Dekorációs falfestés a nappaliban

Vásárláskor a tulajdonos határozott elképzeléssel kereste a számára ideális, olyan másfél szobás erkélyes lakást, ahol a kis méretű szoba ellenére befér egy nagy franciaágy. Mindez  úgy, hogy az körbejárható legyen, és ne kelljen a falhoz tolni egyik oldalát sem. Fontos volt a minél nagyobb benapozott üvegfelület és az is, hogy a helyiségekbe minél jobban be tudjon áradni a fény. A lakás alaprajzi adottságait tekintve a kihasználatlan zárt előszoba és közlekedő négyzetmétereit hasznos tároló kapacitású gardróbszobává formáltuk úgy, hogy az előszobában is maradt kabátok tárolására alkalmas szekrényünk és felületünk. 

A lebegő étkezőasztal, akár öten is elférnek itt

Tervezéskor arra is figyeltek, hogy a konyha és étkező sok bútora ne nyomja össze a helyiséget. Ekkor született meg a dekorációs falfestés ötlete, aminek a motívuma a nappali modern vonalaihoz igazodik. A magas szekrények a konyha maximális tárolókapacitásának adnak helyet. A félszigetként beforduló, jól terhelhető egyedi gyártású lebegő asztal légiesen nyúlik a térbe. A hétköznapokban ketten, vendégség esetén akár öten is le tudnak itt ülni. 

Natúr alapszínek a meghatározóak

Kis méretű kanapé a nappaliban

Modern szellős nappali fal

Egy falazat bontásával és a kombinált bútorzattal a belépős gardrób helyiség kényelmesen megvalósíthatóvá vált úgy, hogy még a szárítógépnek is helyet találtunk. Az előszoba, nappali és konyha – étkező fő élettere egy légtérben helyezkedik el. Aki a lakásba belép nem lát szobaajtókat, hanem egy szép egységes térben érezheti magát. A háló és gardrób blokk intimitását a tér átszervezésével fokoztuk. 

Bejárat a hálószobába

Igazán nőies lett a hálószoba

Gardrób és szárítógép

Jutott hely a gardróbnak

Szépen felújított fürdőszoba

A Tulajdonosi így vélekedik az elkészült lakásról: 

"Jó érzés minden nap belépve az ajtón látni, hogy milyen szép lakásom van :D És a kijárási korlátozások alatt gondoltam csak bele igazán, hogy mennyire jó, hogy ilyen szép és kényelmes lakásba lehettem "bezárva", valójában jól éreztem magam itt. Szerencsére egy egész nagy méretű erkély tartozik a lakáshoz, ahol elfértek a kényelmes foteljaim és a tuják mellett a jó levegőn is pihenhetek. 
Amit nagyon szeretek még a lakásban, az az, hogy bár úgy tűnik, mintha alig lenne benne bútor, valójában mégis rengeteg tárolóhely lett kialakítva, a konyha mennyezetig tartó szekrényeiben és a gardróbszobai és az előszobai szekrényekből álló szigetben. Még mindig vannak üres szekrényeim. :) És a másik kedvencem a fürdőszobai szekrényben elrejtett mosógép. Nem töri meg az egységet. A világos bútorzat a fények, a nagy tükör ezt a picike helyiséget sokkal nagyobbnak érezteti, mint valójában. "

Szűcs Klára lakberendező

Facebook.com/onlineinteriordesignplan

Telefon: 06 (30) 961-3666

Fürdőszoba | Látványtervezés | Burkolattervezés | Lakberendező

Szűcs Klára lakberendező