Az országhatárok zárva vannak, le kell mondanunk egy időre az utazásainkról, nyaralásokról, ami lehetőséget ad az eddig halogatott, vagy csak gondolatban lévő otthonfelújítás megtervezésére és megvalósítására.  Lakásunk, kertünk funkciói átértékelődnek. Otthonunk egy szempillantás alatt vált munkahelyünk, iskolánk, sportolásunk, nyaralónk helyszínévé, mely átformálásra és előrelátó át- és megtervezésre ad lehetőséget.  

Ez a szituáció egy teljes megújulási folyamat. Lakásunkat és lelki folyamatainkat egyaránt át kell rendezzük, ahhoz, hogy a megváltozott élethelyzetben az új bezárt életvitelhez igazodva élhessünk, odafigyeléssel, pozitív energiákkal töltsük fel önmagunkat, környezetünket és ezáltal otthonunkat. 
Távtervezési szolgáltatásainkat már évekkel ezelőtt elkezdtük, s napi rendszerességgel rutinosan végezzük. Így lehetőségünk van megmutatni, hogy ezzel a munkamódszerrel milyen személyes otthont formáltunk megbízónk igényeihez igazítva. 

A most bemutatott lakás is egy átalakulási folyamaton ment keresztül. Térszervezésünk révén, mindösszesen egy fal bontásával és áthelyezésével, a nappali területe kényelmes méretű maradt úgy, hogy a korábban kisméretű konyhát, ideális minden igényt kielégítő méretűre növeltük. 

Modern lakás látványtervek - Szűcs Klára lakberendező nappali

Modern lakás látványtervek - Szűcs Klára lakberendező konyha

A szűkös étkező helyett, kényelmes, vendégvárásra is megfelelő étkező blokkot alakítottunk ki.  A konyha és az étkező kapcsolatát jelzi a mennyezetfestés kiemelése és annak játékossága. A fő élettér minél nagyobb kihasználtságára, áttekinthetőségére fókuszáltunk a tervezés során. A tolóajtóval szeparálható vendégszoba területe is a látóterünkbe tud kapcsolódni az év legtöbb napján, amikor nincs vendég a háznál. Ennek lehetőségével a térérzetünk még tovább fokozódik. A konyhaszigettől az egy légtérben lévő különböző elkülönült funkciók jól áttekinthetőek. Az átrendeződés révén több fény árad be a megnyitott helyiségbe, s a panoráma ezáltal jobban az életterünk részévé válik.   

Modern lakás látványtervek - Szűcs Klára lakberendező étkező

A nappali egyedi ultravékony kőburkolattal komponált bútorzata rejtett tároló elemeket, kép mögé rejtett másodlagos szerepű TV-t, és egy látványkandallót is tartalmaz.  A kiválasztott lámpákon a kör formavilág hol díszesebb, hol pedig szolidabb megjelenésben ismétlődik. A nappali blokkban a gyűrűs mennyezeti lámpa alatt lévő kerek kiegészítő asztalok ritmusosan jelennek meg.

Modern lakás látványtervek - Szűcs Klára lakberendező hálószoba

Modern lakás látványtervek - Szűcs Klára lakberendező ágy és fürdőszoba zuhanyzóval

A lakás felső szintje egy elszeparált intim sziget. Ezt érezhetjük már a lépcsőn felérkezve egy teljesen szokatlan pozícióban lévő wellness hangulatot idéző relaxációs kád pozíciójából is.  A kád a hálószobával kapcsolt területen van. A fürdőszoba blokktól való elkülönítésének oka, a kádból elénk táruló csodálatos panoráma, ami a teljes kikapcsolódás élményét nyújtja. 

Modern lakás látványtervek - Szűcs Klára lakberendező térben álló fürdőkád

A hálószobában a gardrób bútorzata a maximális kihasználhatóság figyelembevételével a fürdőszoba blokkba is benyúlik. A fürdő helyiség használat idején tolóajtóval szeparálható. Az ajtó nyitott állapotában a térérzetünk növekszik, s a fény minden irányból áradhat a helyiségünkbe. 
Ezeknek a szempontoknak figyelembevételével teljesült a minél nagyobb egybenyitottság, a terek jól átláthatóságának és az ablakokból áradó fény és panoráma élmény igénye a tervben. 

Szűcs Klára lakberendező

Facebook.com/onlineinteriordesignplan

Telefon: 06 (30) 961-3666

Fürdőszoba | Látványtervezés | Burkolattervezés | Lakberendező

Szűcs Klára lakberendező