Újrahasznosított téglafal burkolat a nappaliban

A viszonylag alacsony költségvetés ellenére sikerült egy érdekes és kényelmes belső teret kialakítani köszönhetően az Idealist Építészstúdió munkájának. Néhány régi belsőépítészeti elem megőrzésével és az anyagok okos újrafelhasználásával kialakult a végleges, ipari jegyeket sem nélkülöző atmoszféra.  

Ipari hangulatú étkező Tolix székekkel

Mini szigetes konyha eltolható szigettel

Tetőtéri ipari hangulatú étkező fekete székekkel

A meglévő tetőtéri mennyezet számos problémákat okozott, ugyanis ott korábban gyakori volt a beázás. Így ezt le kellett bontani és ki kellett cserélni. Szintén meg kellett válni a régi, kopott parkettától és egy teljes aljzatkiegyenlítést kellett végezni. 

Metró csempe a konyhában

A központi falszakasznak maradnia kellett, ezért az egy látványos újrahasznosított tégla falazat borítást kapott, ami a lakás minden oldaláról látható. A fuga színe is vörös lett, így viszonylag homogén lett a téglafal látványa.  Az otthon három legfontosabb zónája egy összefüggő térben egyesült. A konyhát, az ebédlőt és a nappali így színeiben és stílusában is egységes lett.  amely a felhasználók mindennapi igényeihez igazítható. A mozgatható konyhasziget, - ami elsősorban tároló és kiegészítő pultként szolgál, - reggeliző pultként használható, vagy teljesen félregurítható, ha további helyre van szükség az étkezőben.

Tolóajtós szekrény a hálószobában

Régi patinás gerendák újrahasznosításával, - amelyek hosszú ideig vártak az ügyfél édesapjának műhelyében, - meleg és otthonos belsőt sikerült kialakítani. Ugyanezek az ügyes asztaloskezek alkották meg a tömörfa étkezőasztal lapját és a konyhai munkalapokat is. 

Fekete és fehér kontrasztja a hálószobában

Tárolópolcos ipari hangulatú fürdőszoba

Építészek: Idealists Studio
Fotó: Blaž Gutman
Helyszín: Ljubljana, Szlovénia
Terület: 55 m2 - 2019- es projekt