Vasziljevics Erika vállalva a felújítással járó rengeteg feladatot, megvásárolta ez a kis lakást, amiben meglátta a lehetőségeket. A felújítás részleteibe minket is beavatott: 

"Ez a 36 nm-es első emeleti lakás komfort nélküli volt. Egy néni lakott benne, akit az unokái magukhoz vették idős napjaira vidékre, egy kertes házba. A lakás két helyiségből állt, egy konyhából és egy szobából. A fűtésről cserépkályha gondoskodott. Az egyetlen vízvételi lehetőség egy falikút volt a bejárati ajtó mellett. Kint, a folyosó végén egy közös helyiségben volt az ingatlanhoz tartozó wc.

Ez a projekt 2020 tavaszán indult. A birtokbavétel után pár nappal jött a koronavírus első hulláma, amikor bezárták az iskolákat, üzleteket. Így még mielőtt a felújító csapat felvonult volna én gyorsan beszereztem az összes parkettát, csempét, lámpát stb, amit csak tudtam, a srácok meg a gipszkartont, ragasztót, gipszet, festéket. A lakás belmagassága 3,6 méter volt, tehát állógalériát nem, de egy kényelmes fekvőgalériát ki lehetett hozni belőle. Mivel a lakás két helyiségből állt, nekünk meg hat különböző funkciót kellett kialakítani benne - előszoba, konyha, étkező fürdő, nappali, háló -, ezért nagyon fontos volt az alapos tervezés, hogy élhető és nyitott legyen. Sokat gondolkodtunk rajta, hogy hova célszerű tenni a fürdőt és végül megszületett a jó megoldás.

Szerencsére az ablakcsere után rengeteg fény jutott a lakásba. Az előszoba funkciót úgy alakítottuk ki, hogy az teret és fényt ne vegyen el a hátsó részből, ezért falat nem építettünk. A funkciót padlóburkolattal és a bútorozással jelöltük ki. A konyha padlóburkolatában megjelent egy másik minta, amely egyértelműen elkülönítette azt az előszobától, és természetesen a szekrény is kijelölte a konyha határait. Határozott színű, de világos és élénk csempét tettünk a falra, mely harmonizált a lakás stílusával. A konyhával szemben, még mindig ugyanebben a helyiségben alakítottuk ki az pici étkező részt is, amit szintén az egyedi falburkolat és az álmennyezet szinteltolása választott el a többi funkciótól. A két helyiség között egy átlagosnál szélesebb ajtónyílás volt eredetileg. Nem akartam fix ajtót tenni, mert akkor megtöröm a fény áramlását és a tágasság érzését, és a fix ajtóhoz szűkíteni kellett volna a nyílást is. Így végül a konyhaszekrény mögé tettünk egy előtét falat, amibe belefutott a tolóajtó. Így a nyílás megmaradt, a fény átjárta az egész lakást, és ha kell, a két helyiség mégis elszeparálható egymástól. 

A nappali elég nagy volt ahhoz, hogy elbírja a fürdőszobát is. Ide építettük ki a vizes helyiséget, méghozzá kompromisszumok nélküli méretben. Kapott két sor üvegtéglát is, hogy természetes fény is jusson be. A fürdő tetejére került a fekvőgaléria, ami majdnem 150 cm magas volt, és 5,5 nm. Itt kényelmesen el lehetett férni, nem volt az a kis „lyuk” érzés. Az üvegtégla külső feléhez 2 sor ledet építettünk be a falba, ez adta a lépcső világítását.

A lakás többi tere pedig megmaradt a nappalinak, ami a home staging áldásos erejének is köszönhetően fantasztikusan üde és látványos lett. Így sikerült egy komfort nélküli lakásban végül 6 funkciót megvalósítani anélkül, hogy teret vagy fényt vettünk volna el belőle, nincs benne zsúfoltság sem átgondolatlanság. Ez egy igen jól sikerült projekt volt, értéket teremtettünk és nem is kellett sokat várni, míg az új tulajdonosa beleszeretett."