A felújítás menetéről és a tervezésről, Erikától kaptunk részletesebb információt: 

"Nemrégiben kaptunk egy felkérést, hogy egy egyáltalán nem előnyös adottságokkal rendelkező 49 nm-es, földszinti, sötét, nagy belmagasságú lakás felújítsunk. Olyan szinten kaptunk teljesen szabad kezet a munkálatokkal kapcsolatban, hogy a tulajdonos mindössze kétszer járt a lakásban: a legelején, amikor odaadta a kulcsot és a legvégén, amikor én visszaadtam neki. Az eredeti lakást a Garay téren vásárolták. Előnye, hogy utcára néző, de nagyon rossz alaprajzú volt. Sokat töprengtünk, hogyan kezdjünk neki. Vajon ki lesz a célcsoport, akinek szánjuk? Kinek újítjuk fel, végfelhasználónak vagy egy befektetőnek, aki majd ki fogja adni? Ennek tudatában kellett nekilátni a tervezésnek. 

A kiindulási állapot az volt, hogy legyen egy tágas nappali az utcafrontra két ablakkal, mögötte egy hall egy fallal leválasztva, egy fürdő wc-vel, és egy előszoba-konyha. A nagy belmagasságból levettünk, mert a kedvezőtlen fényviszonyok miatt nem bírt volna el egy galériát a lakás. A 49 m2-t nem lehetett 1 szobásként meghagyni, mert így nem lett volna piacképes. Így mindenképpen ki kellett alakítani egy hálószobát is a nappali mellé úgy, hogy mindegyik világos legyen. A konyhát ki kell hozni az előszobából, és jó lenne, ha a wc-t is külön lehetne tenni. Ezek voltak a szempontjaink, és hogy mellette pedig egy élhető, dizájnos kis lakást csináljunk.

Végül egy másik változat lett a befutó. A korábbi nappalit kettéosztottuk, az egyikből lett a háló, a másikból a konyha-étkező. A nappali végül az egykori hall-ban kapott helyet. A hálószobát és a nappalit üvegtégla fallal választottuk el egymástól, amelynek minden sora ledes világítást kapott. Ennek köszönhetően a nappali még több fényhez jutott. A nappaliba tettünk további ledes lámpákat, így olyan világos lett, mintha egy körbenapozott tetőtéri lakás lenne. 

A hálóban maradt hely egy hatalmas gardrób vagy egy dolgozósarok kialakítására is. A konyha-étkező jó méretű, gépesített kellemes hangulatú lett. Az üres sarokba az új tulajdonos hűtőszekrénye kerül. A fürdőszoba bejáratát elforgattuk 90 fokkal, így le tudtuk belőle választani a wc-t. Az előszobában szintén elfér egy hatalmas gardrób, úgyhogy pakolófelületből nincs hiány. Összességében úgy vélem, hogy kihoztuk a lakásból a legtöbbet, egy nagyon jó kis otthont sikerült varázsolnunk belőle. "

My Craft 2016 Kft.

Vasziljevics Erika tulajdonos
Telefon: 06 30/625-8808

www.ingatlanokfelujitasa.hu

Facebook oldalunk itt található

Vasziljevics Erika

E-mail: erika.vasziljevics@gmail.com

Home Staging csapat: Lakásszépítő Stúdió